Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaring bij Afferden door dronken schipper

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 21:09

Een aanvaring tussen twee vrachtschepen op de Maas bij Afferden, is veroorzaakt doordat een van de schippers gedronken had.

Het ongeval gebeurde donderdagmorgen even voor 10:30 uur in de sluis van Sambeek, aan de Brabantse kant van de rivier.

Vijf keer de limiet
Niemand raakte gewond, maar vlak na het ongeluk bleek dat een van de schippers duidelijk onder invloed was van alchohol. Agenten namen hem mee naar het politiebureau, waar uit een ademanalyse bleek dat hij vijf keer meer alcohol in zijn adem had dan toegestaan. De beschonken schipper had 1225 microgram alcohol per liter in zijn adem. De limiet is 220 microgram per liter.

De man kreeg een vaarverbod van 16 uur om te ontnuchteren en een proces-verbaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen