Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanval Rob Ruijgh niet beloond in Ster ZLM Toer

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2015 - 19:25

Een late aanval van Rob Ruijgh in de koninginnenrit van de Ster ZLM Toer werd zaterdag niet beloond.

In de slotfase van de rit door de Ardennen waagden Sibbenaar Rob Ruijgh (Vastgoedservice – Golden Palace) en Nikolas Maes (Etixx-Quick-Step) een poging om weg te komen.

Niet voldoende
De voorsprong - van maximaal twintig seconden - bleek echter niet voldoende voor dagsucces.

Moreno Hofland
Dat succes was er wel voor een andere Nederlander. Moreno Hofland won de koninginnenrit. De wielrenner van LottoNL-Jumbo bleek de snelste op de stuwdam van La Gileppe.

Voet van stuwdam
Een grote groep stevende af op de voet van de stuwdam van La Gileppe. Daar bleek Moreno Hofland over de beste benen te beschikken. Hij bleef Yves Lampert (Etixx-Quick-Step) en Zico Waeytens (Giant-Alpecin) ruim voor.

Jochem Hoekstra
In het begin van de wedstrijd reden zes renners met o.m. Jochem Hoekstra (Jo Piels; winnaar Ronde van Limburg 2015), Cees Bol (Rabobank) weg uit het peloton. Ze kregen een maximale voorsprong van bijna acht minuten.

Afsluitende tijdrit
Op zestien kilometer voor het einde werd Degand als laatste van die kopgroep ingerekend dankzij achtervolgingswerk van LottoNL-Jumbo.

Zondag is de afsluitende rit van Eindhoven naar Boxtel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Rob Ruijgh ontbreekt in Volta Limburg Classic
ANP
Ruijgh hoopt dat Poels voor zege mag gaan op Alpe d'Huez
Hersenschudding houdt Rob Ruijgh aan de kant
Tom Dumoulin en Roy Curvers niet in Volta Limburg Classic
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen