Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal zwerfdieren in Weert flink gedaald

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 6:46

Het aantal zwerfhonden en -katten in de regio Weert is in de afgelopen jaren sterk afgenomen.

Dat schrijft De Limburger.

Chips
Werden er in 2011 in dierenopvang De Beestenboel in Weert nog 17 zwerfhonden en 231 zwerfkatten opgevangen, in 2015 was dit aantal teruggelopen naar 10 zwerfhonden en 95 zwerfkatten.Volgens een woordvoerster van de gemeente neemt het aantal zwerfdieren dat wordt opgevangen af, doordat De Beestenboel het chippen en registreren van huisdieren erg promoot. Daardoor worden eigenaren van dieren snel teruggevonden als deze weglopen.

Castreren
Verder vangt De Beestenboel veel zwerfdieren op, waarna het asiel ze laat castreren of steriliseren voordat ze weer worden vrijgelaten. Op die manier wordt voorkomen dat ze zich in de natuur weer vermenigvuldigen. Het contract van de gemeente met De Beestenboel is voor drie jaar verlengd. Samenwerking met andere gemeenten in de buurt bleek geen haalbare kaart, omdat daar al andere afspraken zijn gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veerooster Vee Dieren Rooster
Aanleg van veeroosters in Weert is uitgesteld
Video: agenten drijven loslopende schapen een weiland in
Brandweermannen redden bever uit riool in Weert
Kudde schapen breekt los, tientallen dieren lopen over weg
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen