Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal zelfmoorden Limburg stijgt tegen landelijke trend in

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 6:38

Het aantal zelfmoorden in Limburg is vorig jaar met elf procent toegenomen. Daarmee gaat Limburg tegen de landelijke trend in, die juist een daling liet zien.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vrouwen toegenomen
Over heel 2018 genomen beroofden 131 mensen zich van het leven; 89 mannen en 42 vrouwen. Een jaar eerder waren er dat nog 118. Vooral het aantal vrouwen dat vorig jaar besloot uit het leven te stappen, steeg flink: van 32 naar 42, een stijging van ruim 31 procent.

Daling
2018 laat echter nog steeds een daling zien ten opzichte van 2016, toen 150 Limburgers zichzelf van het leven beroofden.

Landelijke trend
Met de stijging in 2018 gaat Limburg tegen de landelijke trend in, waar over 2018 juist een daling in het aantal zelfmoorden te zien was. Over heel Nederland genomen daalde het aantal suïcides met bijna vijf procent, tot 1829.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen