Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal woningverkopen in Limburg gedaald, prijs gestegen

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 11:09

Er zijn minder koopwoningen gekocht in Limburg in het laatste kwartaal van 2018.

De woningverkopen daalden in het laatste jaarkwartaal met 4,8 procent, meldt huizenmarktpeiler Calcasa donderdag.

Huizenprijzen stijgen
De prijzen van koopwoningen in Limburg stegen 5,7 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Na Groningen (5,3 procent) is dat de geringste stijging van alle Nederlandse provincies. In Limburg betaal je voor een eengezinswoning gemiddeld 242.000 euro. Voor een meergezinswoning zoals bijvoorbeeld een flat of appartement betaal je gemiddeld 177.000 euro.

Daling
De huizenmarktwatcher analyseerde de woningprijsontwikkeling ook op gemeenteniveau. Daar is wel een dalende trend zichtbaar. In bijna een op de vijf gemeenten zijn de huizenprijzen namelijk gedaald. Veel van die gemeenten liggen in Limburg, Utrecht en Groningen. Calcasa benadrukt dat het daarbij vooral om de trend gaat. Het is namelijk lastig om voor een klein gebied de woningprijsontwikkeling voor een kwartaal in kaart te brengen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen