Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal werkende Zuid-Limburgers niet toegenomen

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 11:26

De werkzame beroepsbevolking van Zuid-Limburg was in 2016 vrijwel even groot als in 2003. Dat steekt schril af tegen de Nederlandse cijfers waar de beroepsbevolking in dezelfde periode met 8 procent toenamen.

Dat blijkt uit een onderzoek van CBS in opdracht van Limburg Economic Development (LED).

Krimp
De voornaamste reden van de stagnatie is de krimp van de Zuid-Limburgse bevolking. Ten opzichte van 2003 nam het aantal inwoners in de regio af met bijna 5 procent naar 600.000. De krimp is vooral sterk in Parkstad. Hier nam het aantal mensen af met bijna 18.000, wat neerkomt op 6,7 procent. De bevolking in de gehele provincie Limburg kromp, maar minder sterk.

65-plussers
Vooral het aantal jongeren tot 20 jaar daalde de voorbije dertien jaar in Zuid-Limburg. Het aantal 65-plussers steeg, net als in de rest van Nederland. Door de relatief sterke vergrijzing overlijden er in Zuid-Limburg jaarlijks meer mensen dan dat er baby’s worden geboren. Dit is de belangrijkste reden waarom de bevolking krimpt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen