Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal werkende Zuid-Limburgers niet toegenomen

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 11:26

De werkzame beroepsbevolking van Zuid-Limburg was in 2016 vrijwel even groot als in 2003. Dat steekt schril af tegen de Nederlandse cijfers waar de beroepsbevolking in dezelfde periode met 8 procent toenamen.

Dat blijkt uit een onderzoek van CBS in opdracht van Limburg Economic Development (LED).

Krimp
De voornaamste reden van de stagnatie is de krimp van de Zuid-Limburgse bevolking. Ten opzichte van 2003 nam het aantal inwoners in de regio af met bijna 5 procent naar 600.000. De krimp is vooral sterk in Parkstad. Hier nam het aantal mensen af met bijna 18.000, wat neerkomt op 6,7 procent. De bevolking in de gehele provincie Limburg kromp, maar minder sterk.

65-plussers
Vooral het aantal jongeren tot 20 jaar daalde de voorbije dertien jaar in Zuid-Limburg. Het aantal 65-plussers steeg, net als in de rest van Nederland. Door de relatief sterke vergrijzing overlijden er in Zuid-Limburg jaarlijks meer mensen dan dat er baby’s worden geboren. Dit is de belangrijkste reden waarom de bevolking krimpt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen