Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal VMBO-leerlingen mogelijk verkeerde diploma

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 20:37

Enkele leerlingen van VMBO Maastricht hebben vrijdag mogelijk het verkeerde diploma gekregen.

Bij hen was vermeld dat ze de gemengde leerweg hadden behaald, terwijl dat de theoretische leerweg moet zijn, vertelden ze. Bij andere leerlingen bleken er fouten in de cijferlijsten te zitten.

Verkeerde vermelding
Een woordvoerder van de school zei dat eventueel fouten worden rechtgetrokken. Maar er kan volgens hem ook een verklaring zijn voor een 'verkeerde' vermelding op het diploma. Het kan zijn dat leerlingen een diploma met de tekst 'gemengde' leerweg kregen, omdat ze de 'theoretisch' leerweg niet gehaald hebben. Maar er kunnen ook andere redenen zijn. "Het wordt uitgezocht, maandag weten we het", aldus de woordvoerder.

Geen telefoontje
Verder was bij iemand een 2 voor de rekentoets genoteerd, waarvoor zij een 6 had gehaald. Ook dat gaat de school uitzoeken, laat de woordvoerder weten. Daarnaast beklaagden nogal wat ouders zich omdat er geen telefoontje van de school was gekomen of hun kind geslaagd was of wat hun cijferlijst was. Terwijl de school dat wel beloofd had.

Lees ook: Nog veel boosheid bij leerlingen VMBO

Eruit gooien
De zestienjarige Inge is een van de gedupeerde leerlingen. Haar moeder, Yvonne Warnier uit Eijsden, is laaiend. Niet alleen klopt het uitgereikte diploma niet. "We zijn geeneens gebeld vrijdagmiddag dat Inge geslaagd is", fulmineert ze. "Ik heb zelf maar gebeld. En nu dit." Ook is Inge niet gebeld over de behaalde punten voor de herexamens Frans en economie. Boos wijst haar moeder naar de school. "Dit hier verandert niet. Administratie en management kloppen niet. Eerst moeten ze alles eruit gooien voor iets verandert."

Verkeerd nummer
Een woordvoerder van de school laat in een reactie weten dat de school vrijdag niet iedereen telefonisch te pakken heeft gekregen. Bovendien zou het nummer van sommige leerlingen niet geklopt hebben.

Bij het geplaagde VMBO Maastricht werden voor de zomer honderden eindexamens ongeldig verklaard omdat er hiaten in zaten.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen