Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aantal verkeersdoden in Limburg gedaald

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 11:40

Bij verkeersongevallen in Limburg zijn vorig jaar 41 mensen om het leven gekomen. Dat zijn er vier minder dan in 2013, toen kwamen 45 mensen om in het verkeer.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rijkswaterstaat.

Daling
De daling van het aantal verkeersdoden zet zich daarmee voor het tweede jaar op rij door. In 2012 kwamen er nog 54 mensen op de Limburgse wegen om het leven. Vooral in de leeftijdscategorie van 15 jaar tot 40 jaar daalde het aantal dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen.

In 2014 kwam er één kind jonger dan 15 jaar om het leven, net als in 2013.

Landelijk
In heel Nederland kwamen vorig jaar 570 mensen om het leven bij verkeersongevallen. Dat is evenveel als in 2013. Het aantal verkeersdoden onder fietsers en inzittenden van personenauto’s was in 2014 ongeveer gelijk.

In 2013 was het aantal dodelijke slachtoffers onder motorrijders gedaald tot 29, maar in 2014 is dit aantal weer toegenomen tot 55. Dat is vergelijkbaar met 2011 en 2012.

Drie kwart van alle verkeersdoden is man. In 2014 kwamen 411 mannen en 159 vrouwen om in het verkeer. Deze verhouding is al geruime tijd stabiel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder dodelijke slachtoffers in Limburgs verkeer
Minder dodelijke slachtoffers op Limburgse wegen
Meer mensen verdronken in Limburg
Limburgers kiezen, ook voor korte ritten, vaakst voor auto
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen