Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aantal verkeersdoden in Limburg gedaald

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 11:40

Bij verkeersongevallen in Limburg zijn vorig jaar 41 mensen om het leven gekomen. Dat zijn er vier minder dan in 2013, toen kwamen 45 mensen om in het verkeer.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rijkswaterstaat.

Daling
De daling van het aantal verkeersdoden zet zich daarmee voor het tweede jaar op rij door. In 2012 kwamen er nog 54 mensen op de Limburgse wegen om het leven. Vooral in de leeftijdscategorie van 15 jaar tot 40 jaar daalde het aantal dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen.

In 2014 kwam er één kind jonger dan 15 jaar om het leven, net als in 2013.

Landelijk
In heel Nederland kwamen vorig jaar 570 mensen om het leven bij verkeersongevallen. Dat is evenveel als in 2013. Het aantal verkeersdoden onder fietsers en inzittenden van personenauto’s was in 2014 ongeveer gelijk.

In 2013 was het aantal dodelijke slachtoffers onder motorrijders gedaald tot 29, maar in 2014 is dit aantal weer toegenomen tot 55. Dat is vergelijkbaar met 2011 en 2012.

Drie kwart van alle verkeersdoden is man. In 2014 kwamen 411 mannen en 159 vrouwen om in het verkeer. Deze verhouding is al geruime tijd stabiel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder dodelijke slachtoffers in Limburgs verkeer
Minder dodelijke slachtoffers op Limburgse wegen
Meer mensen verdronken in Limburg
Limburgers kiezen, ook voor korte ritten, vaakst voor auto
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen