Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aantal verkeersdoden in Limburg gedaald

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 11:40

Bij verkeersongevallen in Limburg zijn vorig jaar 41 mensen om het leven gekomen. Dat zijn er vier minder dan in 2013, toen kwamen 45 mensen om in het verkeer.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rijkswaterstaat.

Daling
De daling van het aantal verkeersdoden zet zich daarmee voor het tweede jaar op rij door. In 2012 kwamen er nog 54 mensen op de Limburgse wegen om het leven. Vooral in de leeftijdscategorie van 15 jaar tot 40 jaar daalde het aantal dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen.

In 2014 kwam er één kind jonger dan 15 jaar om het leven, net als in 2013.

Landelijk
In heel Nederland kwamen vorig jaar 570 mensen om het leven bij verkeersongevallen. Dat is evenveel als in 2013. Het aantal verkeersdoden onder fietsers en inzittenden van personenauto’s was in 2014 ongeveer gelijk.

In 2013 was het aantal dodelijke slachtoffers onder motorrijders gedaald tot 29, maar in 2014 is dit aantal weer toegenomen tot 55. Dat is vergelijkbaar met 2011 en 2012.

Drie kwart van alle verkeersdoden is man. In 2014 kwamen 411 mannen en 159 vrouwen om in het verkeer. Deze verhouding is al geruime tijd stabiel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder dodelijke slachtoffers in Limburgs verkeer
Minder dodelijke slachtoffers op Limburgse wegen
Meer mensen verdronken in Limburg
Limburgers kiezen, ook voor korte ritten, vaakst voor auto
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen