Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal toeristische overnachtingen Limburg toegenomen

Geplaatst opzondag 8 september 2019 - 16:51

Het aantal toeristische overnachtingen in de provincie is in het tweede kwartaal van dit jaar toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

220.000 meer
In de maanden april tot juni van dit jaar werden er bijna 3,4 miljoen overnachtingen geboekt in Limburg. Dat waren er bijna 220.000 meer dan in de vakantiemaanden een jaar eerder.

Minder buitenlandse boekingen
De meeste overnachtingen werden geboekt door Nederlanders; bijna 2,3 miljoen. De overige boekingen kwamen uit het buitenland. Daarmee gaat Limburg in tegen de Nederlandse trend, waar juist meer overnachtingen geboekt werden door toeristen uit het buitenland.

Groepen
De meeste toeristen verbleven in vakantiehuisjes. Een overnachting op een vakantiepark werd 1,7 miljoen keer geboekt, gevolgd door hotels (bijna een miljoen keer) en campings (630.000). Groepsaccomodaties waren als enige slaapoptie minder populair; in een jaar tijd daalde het aantal boekingen van 109.000 naar 87.000.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen