Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal tienermoeders in Limburg blijft dalen

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 11:21

Limburg telde begin dit jaar 155 tienermoeders net als op 1 januari van het vorig jaar. Dit is het laagste aantal sinds 2000.

Toen waren er nog 249 tienermoeders in Limburg. Sinds 2004 is het aantal meisjes onder de twintig met een kind vrijwel constant gedaald. Dit blijkt uit cijfers uit de Jeugdmonitor van het CBS.

Aantallen
Opmerkelijk is wel dat het aantal tienermoeders in Maastricht in 2014 fors toenam ten opzichte van vorig jaar. Daar steeg het het aantal jonge moeders van 25 naar 34. Een stijging van 36 procent. Maastricht voert dan ook procentueel gezien de ranglijst van 25 grootste steden aan. Maar Rotterdam heeft in absolute aantallen nog altijd het hoogste aantal tienermoeders binnen haar gemeentegrenzen, namelijk 187.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Meerssen heeft relatief meeste tienermoeders
Aantal Limburgse tienermoeders iets gestegen
Auto Ouderen Bestuurder
Aantal auto's bij 65-plussers in Limburg stijgt fors
Bijna 500 zelfmoorden in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen