Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal tattooshops in Limburg meer dan verdubbeld

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2020 - 21:25

Met meer dan 15 tattooshops per 100.000 Limburgers moet onze provincie alleen Flevoland voor zich dulden als het gaat om de dichtheid van bedrijven waar mensen terecht kunnen voor een stukje lichaamskunst.

De ruim 1,1 miljoen Limburgers kunnen kiezen uit 171 tattooshops, zo blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Flevoland, Limburg en Noord-Holland vormen de top 3. In Gelderland, Overijssel en Utrecht zijn de salons het dunst gezaaid.

Verdubbeld
Het aantal tatoeageshops is meer dan verdubbeld ten opzichte van zeven jaar geleden. In 2013 waren er in Limburg nog maar 83 salons voor permanente huidversiering.

Rest van Nederland
De groei in Limburg loopt keurig in de pas met de rest van Nederland. De Kamer van Koophandeld turfde in heel Nederland 2041 tattooshops, bijna 1100 meer dan er in 2013 waren. Noord-Holland kent in absolute zin de meeste shops, met 435 salons waar mensen terecht kunnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen