Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal snorfietsen in Limburg in tien jaar bijna verdubbeld

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 9:44

Het aantal snorfietsen in Limburg is tussen 2009 en 2019 bijna verdubbeld.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

55.000
Provinciebreed zijn er in 2019 iets meer dan 55.000 geregistreerde snorfietsen. In 2009 waren er dat nog 30.992. Het aantal bromfietsen is in diezelfde periode afgenomen, van ruim 33.000 naar 31.000.

Elektrische fietsen
De grote stijging bij de snorfietsen is waarschijnlijk te verklaren door de populariteit van elektrische fietsen. Het CBS schaart de modellen zonder trapondersteuning onder de snorfietsen.

Jeugd
Opvallend is dat met name jongeren veel minder brom- of snorfietsen hebben. In de leeftijdscategorie 16 tot 20 jaar zakte het aantal van ongeveer 6500 naar iets meer dan 2500. Bij de twintigers is het aantal juist toegenomen. Ook 50-plussers zijn meer gaan 'brommen'.

Vaals
In Maastricht zijn gemiddeld de meeste snorfietsen te vinden: 89,2 per duizend inwoners. Vaals heeft relatief de minste. In de Zuid-Limburgse gemeente hebben vier keer zo weinig mensen als in Maastricht een snorfiets; 21,2 op de duizend inwoners.

Leudal
Wat bromfietsen betreft, is de gemeente Leudal koploper in Limburg met iets meer dan vijftig brommers per duizend inwoners. Venlo heeft de minste bromfietsen: 21,9 per duizend inwoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen