Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal snorfietsen in Limburg in tien jaar bijna verdubbeld

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 9:44

Het aantal snorfietsen in Limburg is tussen 2009 en 2019 bijna verdubbeld.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

55.000
Provinciebreed zijn er in 2019 iets meer dan 55.000 geregistreerde snorfietsen. In 2009 waren er dat nog 30.992. Het aantal bromfietsen is in diezelfde periode afgenomen, van ruim 33.000 naar 31.000.

Elektrische fietsen
De grote stijging bij de snorfietsen is waarschijnlijk te verklaren door de populariteit van elektrische fietsen. Het CBS schaart de modellen zonder trapondersteuning onder de snorfietsen.

Jeugd
Opvallend is dat met name jongeren veel minder brom- of snorfietsen hebben. In de leeftijdscategorie 16 tot 20 jaar zakte het aantal van ongeveer 6500 naar iets meer dan 2500. Bij de twintigers is het aantal juist toegenomen. Ook 50-plussers zijn meer gaan 'brommen'.

Vaals
In Maastricht zijn gemiddeld de meeste snorfietsen te vinden: 89,2 per duizend inwoners. Vaals heeft relatief de minste. In de Zuid-Limburgse gemeente hebben vier keer zo weinig mensen als in Maastricht een snorfiets; 21,2 op de duizend inwoners.

Leudal
Wat bromfietsen betreft, is de gemeente Leudal koploper in Limburg met iets meer dan vijftig brommers per duizend inwoners. Venlo heeft de minste bromfietsen: 21,9 per duizend inwoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen