Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal scholieren in Limburg neemt fors af

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 13:43

In Limburg zullen de komende jaren steeds minder leerlingen naar de basisschool gaan.

Uit de bevolkingsprognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat tot 2023 zo’n 13.000 leerlingen minder naar de basisschool zullen gaan. Dat zijn ruim 400 klassen minder dan nu.

Prognoses
De krimp onder basisschoolleerlingen is niet overal even groot. Volgens de prognoses krijgen vooral de gemeentes Meerssen, Leudal, Beesel, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar te maken met sterke krimp. Maastricht, Gulpen-Wittem en Roermond daarentegen zien een stijging in het aantal basisschoolleerlingen.

Onderwijsaanbod
Het CBS heeft in de regionale bevolkingsprognose niet onderzocht welke mogelijke gevolgen de toekomstige leerlingaantallen heeft voor het onderwijsaanbod.

Reizen
Uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen in Limburg niet ver hoeven te reizen naar een basisschool maar als het onderwijsaanbod afneemt kan hier verandering in komen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij
Directeuren voeren actie voor erkenning onderwijsvak
Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden
Peel en Maas breekt met Klomp
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen