Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal scholieren in Limburg neemt fors af

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 13:43

In Limburg zullen de komende jaren steeds minder leerlingen naar de basisschool gaan.

Uit de bevolkingsprognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat tot 2023 zo’n 13.000 leerlingen minder naar de basisschool zullen gaan. Dat zijn ruim 400 klassen minder dan nu.

Prognoses
De krimp onder basisschoolleerlingen is niet overal even groot. Volgens de prognoses krijgen vooral de gemeentes Meerssen, Leudal, Beesel, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar te maken met sterke krimp. Maastricht, Gulpen-Wittem en Roermond daarentegen zien een stijging in het aantal basisschoolleerlingen.

Onderwijsaanbod
Het CBS heeft in de regionale bevolkingsprognose niet onderzocht welke mogelijke gevolgen de toekomstige leerlingaantallen heeft voor het onderwijsaanbod.

Reizen
Uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen in Limburg niet ver hoeven te reizen naar een basisschool maar als het onderwijsaanbod afneemt kan hier verandering in komen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij
Directeuren voeren actie voor erkenning onderwijsvak
Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden
Peel en Maas breekt met Klomp
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen