Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal schademeldingen Limburg loopt op tot bijna 2000

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 15:14

Verzekeraars Interpolis en Centraal Beheer melden al bijna 2000 schademeldingen na de wateroverlast in Limburg. De meeste meldingen komen nog altijd uit de getroffen gemeenten Valkenburg aan de Geul, Heerlen en Meerssen.

Het merendeel van de meldingen betreft ook nog steeds schade aan huizen, een klein deel gaat om beschadigde auto's.

Grote verzekeraars
Interpolis telde dinsdag rond het middaguur 1192 schademeldingen. Bij Centraal Beheer, onderdeel van Achmea en samen met Interpolis een van de grotere verzekeraars die in de regio actief zijn, gaat het om 742 claims.

Bijeenkomst
De twee verzekeraars zijn in de regio druk bezig met het opnemen van de schade nu het water verder aan het zakken is. De twee organiseerden zondag en maandag gezamenlijk al een bijeenkomst voor klanten om schademeldingen op te nemen, maar ook om noodhulp te verlenen en eerste voorschotten uit te betalen voor dringende zaken, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van drogers en wasmachines, maar ook knuffels voor kinderen.

Het zal een aantal weken duren voor de definitieve omvang van de schade helemaal duidelijk is, aldus de verzekeraars.

Voorzichtig
Interpolis raadt mensen aan voorzichtig te zijn met het opruimen. Daar krijgt de verzekeraar veel vragen over van klanten. Zo raden ze buren aan om aangrenzende kelders gelijktijdig leeg te pompen, anders kan door de druk van het water dat nog in een kelder staat schade aan muren ontstaan. Ook moeten mensen elektrische apparaten laten controleren door een vakman. Daarnaast raadt Interpolis mensen aan geduld te hebben. "Geforceerd drogen levert soms meer schade op."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen