Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal positieve coronatests in Limburg stijgt weer

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 17:22

Het coronavirus lijkt in Limburg voorzichtig begonnen aan een nieuwe opmars, al doet Limburg het in vergelijking met andere provincies steeds beter.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Positieve tests
De afgelopen 7 dagen testten 2053 Limburgers positief, oftewel 183 per 100.000 inwoners. Dat ligt alweer hoger dan een week geleden, toen 1675 Limburgers te horen kregen dat ze het coronavirus bij zich dragen, goed voor net geen 150 besmettingen per 100.000 inwoners.

Lees ook: Limburg niet langer de zwaarst getroffen provincie

Stijging
Maar landelijk gezien valt de stijging van het aantal positieve tests in Limburg nog mee. Noord-Holland, Friesland en Noord-Brabant doen het op dit moment allemaal slechter met 191 tot 202 besmettingen per 100.000 inwoners. Wekenlang stond Limburg bovenaan met het relatieve aantal positieve tests. In totaal zijn er in Limburg sinds het virus een jaar geleden uitbrak, nu 70.155 tests afgenomen bij mensen die het coronavirus bij zich droegen.

Bergen koploper
In de gemeente Bergen lag het relatieve aantal positieve tests de afgelopen week op 382, waarmee het de gemeente in Limburg is waar het virus het hardst rondwaart. Ook Leudal (289 positieve tests per 100.000 inwoners), Maasgouw (287) en Roerdalen (286) hebben relatief veel positieve coronatests.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames
De afgelopen week overleden 34 Limburgers aan covid-19, dat zijn er evenveel als vorige week. Daarmee zijn er nu tenminste 1415 provinciegenoten die het virus niet hebben overleefd. Het totaal aantal ziekenhuisopnamen van Limburgse coronapatiënten steeg de afgelopen zeven dagen met 28 tot 2675.

Landelijke cijfers
In heel Nederland kregen afgelopen week 28.707 mensen te horen dat ze het virus onder de leden hebben, tegen 25.229 een week eerder. Het aantal sterfgevallen lag de afgelopen week wel iets lager dan een week eerder. Tussen 16 en 22 februari eiste het virus 406 levens, tegen 423 een week eerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen