Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal ontmantelde hennepkwekerijen licht gedaald

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 11:20

De politie heeft afgelopen jaar 419 hennepkwekerijen ontmanteld in Limburg. Dat zijn er achttien minder dan een jaar eerder.

Het aantal ontmantelde kwekerijen is de afgelopen vijf jaar in Limburg met bijna een derde afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Minder capaciteit
In 2016 werden er nog 600 hennepkwekerijen door de Limburgse politie ontdekt en ontmanteld. De oorzaak van de daling is volgens de politie "lastig te duiden" maar men denkt niet dat er minder hennepkwekerijen in Nederland zijn. "Er ligt veel druk op basisteams, waardoor er minder capaciteit is voor de aanpak van hennepteelt."

Landelijk halveerde het aantal ontmantelde hennepkwekerijen zelf bijna. Van ruim 5.500 kwekerijen in 2016 naar 2.894 in 2020. Opmerkelijk was wel dat er vorig jaar meer kwekerijen in de buitenlucht werden aangetroffen.

Anonieme tips
Meld Misdaad Anoniem kreeg afgelopen jaar 4.300 tips van burgers over mogelijke hennepkwekerijen, een stijging van 300 meldingen ten opzichte van 2019. Het aantal meldingen van hennepkwekerijen in woningen steeg met 8 procent, terwijl het aantal tips over hennepkwekerijen in bedrijven juist met 7 procent afnam.

De politie denkt dat de oorzaak hiervoor ligt in het feit dat veel meer mensen het afgelopen jaar thuiswerkten vanwege de coronamaatregelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen