Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal ontmantelde hennepkwekerijen licht gedaald

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 11:20

De politie heeft afgelopen jaar 419 hennepkwekerijen ontmanteld in Limburg. Dat zijn er achttien minder dan een jaar eerder.

Het aantal ontmantelde kwekerijen is de afgelopen vijf jaar in Limburg met bijna een derde afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Minder capaciteit
In 2016 werden er nog 600 hennepkwekerijen door de Limburgse politie ontdekt en ontmanteld. De oorzaak van de daling is volgens de politie "lastig te duiden" maar men denkt niet dat er minder hennepkwekerijen in Nederland zijn. "Er ligt veel druk op basisteams, waardoor er minder capaciteit is voor de aanpak van hennepteelt."

Landelijk halveerde het aantal ontmantelde hennepkwekerijen zelf bijna. Van ruim 5.500 kwekerijen in 2016 naar 2.894 in 2020. Opmerkelijk was wel dat er vorig jaar meer kwekerijen in de buitenlucht werden aangetroffen.

Anonieme tips
Meld Misdaad Anoniem kreeg afgelopen jaar 4.300 tips van burgers over mogelijke hennepkwekerijen, een stijging van 300 meldingen ten opzichte van 2019. Het aantal meldingen van hennepkwekerijen in woningen steeg met 8 procent, terwijl het aantal tips over hennepkwekerijen in bedrijven juist met 7 procent afnam.

De politie denkt dat de oorzaak hiervoor ligt in het feit dat veel meer mensen het afgelopen jaar thuiswerkten vanwege de coronamaatregelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen