Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal nieuwe coronagevallen nu minder dan 2000

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 15:31

Met 1822 nieuwe coronabesmettingen de afgelopen zeven dagen, is het aantal nieuwe gevallen in Limburg voor de vijfde week op rij gedaald.

Het is voor het eerst sinds de eerste helft van oktober dat het wekelijks aantal nieuwe besmettingen onder de 2000 ligt, zo blijkt uit cijfers van het RIVM en de Limburgse GGD's.

Minder sterfgevallen
De afgelopen week werden er in Limburg 13 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, en overleden er 14 aan de ziekte. Ook die cijfers liggen allemaal duidelijk lager dan vorig week, toen er nog respectievelijk 31 ziekenhuisopnames en 21 sterfgevallen werden geteld.

Veiligheidsregio's
Net als de afgelopen weken blijft veiligheidsregio Zuid-Limburg redelijk gespaard, in vergelijking met Noord- en Midden-Limburg. Met maandag bijna 40 besmettingen per 100.000 inwoners in het gebied van GGD Limburg Noord, is de besmettingsgraad daar ongeveer twee keer zo hoog als in het zuiden van de provincie. Horst aan de Maas (137 besmettingen), Gennep (49 stuks), Nederweert (46 nieuwe gevallen), Weert (122 mensen) en Leudal (76) waren de afgelopen week de gemeenten met relatief de meeste besmettingen. In absolute aantallen werd Venlo afgelopen week het zwaarst getroffen, met 197 besmettingen.

Totaal
In heel Limburg zijn sinds het begin van de coronacrisis in totaal 23325 mensen positief getest op het virus. In totaal zijn er nu 1759 Limburgers die in het ziekenhuis opgenomen zijn of zijn geweest met Covid-19. De ziekte heeft in onze provincie in totaal nu zeker 862 levens geëist.

Landelijk
Ook landelijk zet de daling van het aantal besmettingen verder door. In heel Nederland testten afgelopen week 32.815 mensen positief. Een week eerder waren er dat nog ruim 37.000. Er werden in totaal 460 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 329 mensen overleden aan Covid-19.

Half miljoen
Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 494.000 Nederlanders positief getest. Dat aantal komt in de loop van deze week boven de half miljoen uit. Het aantal sterfgevallen kwam dinsdag boven de 9000 uit. Het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen ligt vermoedelijk hoger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen