Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal muziekfestivals in Limburg loopt terug

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 8:43

Het aantal muziekfestivals dat in Limburg wordt gehouden, is de afgelopen twee jaar gedaald.

Werden er in 2016 nog 106 podiums opgetuigd in deze provincie, gebeurde dat vorig jaar nog maar 87 keer.

Trend
Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Limburg valt volgens die cijfers binnen de landelijke trend. In heel Nederland liep het aantal muziekfestivals in die periode terug van 1800 naar 1600.

Geschrapt
Booch!, Breakfest en Pinkpop Classic zijn enkele van de festivals die de afgelopen jaren van de Limburgse festivalkalender werden geschrapt. Ook andere festivals hadden het de afgelopen jaren moeilijk. Zo werd Bruis in Maastricht een jaar overgeslagen, en lukte het dit jaar niet om Neverland een tweede editie te geven.

Film en food
De terugloop in het aantal muziekfestivals wordt voor een deel gecompenseerd door andere evenementen waar het festivalpubliek op af komt. Het aantal filmfestivals in Limburg groeide van 14 in 2016 naar 17 vorig jaar. Het aantal eetfestivals, meestal met foodtrucks, groeide van 12 naar 15.

Het hele onderzoek is te vinden in de Festival Atlas

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen