Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal muziekfestivals in Limburg loopt terug

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 8:43

Het aantal muziekfestivals dat in Limburg wordt gehouden, is de afgelopen twee jaar gedaald.

Werden er in 2016 nog 106 podiums opgetuigd in deze provincie, gebeurde dat vorig jaar nog maar 87 keer.

Trend
Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Limburg valt volgens die cijfers binnen de landelijke trend. In heel Nederland liep het aantal muziekfestivals in die periode terug van 1800 naar 1600.

Geschrapt
Booch!, Breakfest en Pinkpop Classic zijn enkele van de festivals die de afgelopen jaren van de Limburgse festivalkalender werden geschrapt. Ook andere festivals hadden het de afgelopen jaren moeilijk. Zo werd Bruis in Maastricht een jaar overgeslagen, en lukte het dit jaar niet om Neverland een tweede editie te geven.

Film en food
De terugloop in het aantal muziekfestivals wordt voor een deel gecompenseerd door andere evenementen waar het festivalpubliek op af komt. Het aantal filmfestivals in Limburg groeide van 14 in 2016 naar 17 vorig jaar. Het aantal eetfestivals, meestal met foodtrucks, groeide van 12 naar 15.

Het hele onderzoek is te vinden in de Festival Atlas

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen