Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal muziekfestivals in Limburg loopt terug

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 8:43

Het aantal muziekfestivals dat in Limburg wordt gehouden, is de afgelopen twee jaar gedaald.

Werden er in 2016 nog 106 podiums opgetuigd in deze provincie, gebeurde dat vorig jaar nog maar 87 keer.

Trend
Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Limburg valt volgens die cijfers binnen de landelijke trend. In heel Nederland liep het aantal muziekfestivals in die periode terug van 1800 naar 1600.

Geschrapt
Booch!, Breakfest en Pinkpop Classic zijn enkele van de festivals die de afgelopen jaren van de Limburgse festivalkalender werden geschrapt. Ook andere festivals hadden het de afgelopen jaren moeilijk. Zo werd Bruis in Maastricht een jaar overgeslagen, en lukte het dit jaar niet om Neverland een tweede editie te geven.

Film en food
De terugloop in het aantal muziekfestivals wordt voor een deel gecompenseerd door andere evenementen waar het festivalpubliek op af komt. Het aantal filmfestivals in Limburg groeide van 14 in 2016 naar 17 vorig jaar. Het aantal eetfestivals, meestal met foodtrucks, groeide van 12 naar 15.

Het hele onderzoek is te vinden in de Festival Atlas

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen