Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal miljonairshuishoudens in Limburg stijgt iets

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 10:37

Het aantal Limburgse gemeenten waar meer dan twee procent van de huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen heeft, is gestegen.

Vorig jaar haalde alleen Mook en Middelaar met 2,8 procent dat cijfer. Nu tellen ook Eijsden-Margraten, Horst aan de Maas, Leudal en Nederweert één miljonairshuishouden per vijftig adressen, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Kijk hieronder naar de gegevens per gemeente in Limburg.

Arm Parkstad
Net als voorgaande jaren is het percentage
miljonairshuishoudens in de vier Parkstadgemeenten het laagst van Nederland. Heerlen doet het met een half procent, of één op de 200 huishoudens, nog het best. Brunssum (0,4 procent) en Landgraaf (ook 0,4 procent) volgen daarna, met Kerkrade (0,3 procent) als hekkensluiter.

Lees ook: Minste miljonairs in Kerkrade, meeste in Mook

Bungelen
Die cijfers van het CBS verschillen niet met die van vorig jaar. Sowieso doet heel Zuid-Limburg het slecht. In de hele regio is het percentage adressen waar de bezittingen de miljoen euro overstijgen slechts 0,8. Samen met de Zaanstreek bungelt het zuiden van de provincie daarmee landelijk onderaan.

Rijkeluisgemeenten
Het aantal miljonairs blijft groeien in Nederland. In 2015 waren er 106.200 miljonairshuishoudens, In Bloemendaal, Laren en Blaricum wonen relatief de meeste miljonairs, zo’n tien procent van de inwoners.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen