Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal miljonairshuishoudens in Limburg stijgt iets

Geplaatst opdinsdag 12 september 2017 - 10:37

Het aantal Limburgse gemeenten waar meer dan twee procent van de huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen heeft, is gestegen.

Vorig jaar haalde alleen Mook en Middelaar met 2,8 procent dat cijfer. Nu tellen ook Eijsden-Margraten, Horst aan de Maas, Leudal en Nederweert één miljonairshuishouden per vijftig adressen, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Kijk hieronder naar de gegevens per gemeente in Limburg.

Arm Parkstad
Net als voorgaande jaren is het percentage
miljonairshuishoudens in de vier Parkstadgemeenten het laagst van Nederland. Heerlen doet het met een half procent, of één op de 200 huishoudens, nog het best. Brunssum (0,4 procent) en Landgraaf (ook 0,4 procent) volgen daarna, met Kerkrade (0,3 procent) als hekkensluiter.

Lees ook: Minste miljonairs in Kerkrade, meeste in Mook

Bungelen
Die cijfers van het CBS verschillen niet met die van vorig jaar. Sowieso doet heel Zuid-Limburg het slecht. In de hele regio is het percentage adressen waar de bezittingen de miljoen euro overstijgen slechts 0,8. Samen met de Zaanstreek bungelt het zuiden van de provincie daarmee landelijk onderaan.

Rijkeluisgemeenten
Het aantal miljonairs blijft groeien in Nederland. In 2015 waren er 106.200 miljonairshuishoudens, In Bloemendaal, Laren en Blaricum wonen relatief de meeste miljonairs, zo’n tien procent van de inwoners.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen