Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal Limburgse tienermoeders iets gestegen

Geplaatst opdinsdag 31 januari 2017 - 11:58

In tegenstelling tot de landelijke trend is het aantal tienermoeders in Limburg juist iets gestegen.

Dat blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Stijging
Op 1 januari 2016 telde Limburg in totaal 169 tienermoeders van 19 jaar of jonger. Dat betekent dat 5,4 op de duizend meisjes een kind heeft. In 2015 waren dit er totaal nog 163 (5,3 per duizend meisjes).

De lichte stijging past niet in de landelijke trend. In Nederland daalt het aantal tienermoeders namelijk al sinds 2003 onophoudelijk.

Kerkrade
De gemeente Kerkrade heeft in verhouding de meeste tienermoeders van Limburg. Elf tienermeisjes hebben daar een kind, wat omgerekend betekent dat er per duizend tienermeisjes in Kerkrade 11 moeder zijn.

Kerkrade blijft daarmee Heerlen en Landgraaf (beide 10,3 tienermoeders per 1.000 meisjes) voor. In de tweede Zuid-Limburgse gemeenten steeg het aantal tienermoeders wel opvallend. Heerlen kende op 1 januari 2016 22 tienermoeders, dat zijn er 9 meer dan een jaar eerder. Ook in Landgraaf steeg het aantal jonge moeders sterk, van 3 naar 10.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse vrouwen krijgen vaker ruggenprik bij bevalling
Steeds minder baby's in weekend geboren
Meer baby's geboren in Limburg
Veel stellen niet getrouwd voor ze kinderen kregen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten