Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal inschrijvingen 'cadeautje' voor LVK

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 11:20

Voor de 45ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) 2021 zijn 92 liedjes ingezonden. Dat is exact de helft van het aantal inzendingen vorig jaar.

Uit Noord- en Midden-Limburg komen 47 van de 92 liedjes (Noord-Limburg 26, Midden-Limburg 21). Uit Zuid-Limburg komen 45 liedjes (Parkstad 18, Westelijke Mijnstreek 14, Maastricht en Heuvelland 13).

Zeer blij mee
"Daar zijn wij als Stichting LVK zeer blij mee", vertelt woordvoerder Ron Aspers zaterdagochtend in de uitzending van L1-radioprogramma Natuur en Zo. "Een paar inzendingen van debutanten en een mooie verdeling tussen het aantal inzendingen vanuit Noord- en Zuid-Limburg deze editie."

Grote namen
Hij vervolgt zijn antwoord met de enthousiaste mededeling dat veel grote namen een liedje hebben ingestuurd. "La Bamba, Spik en Span, Don Kiesjot, iedereen wil toch wel graag van de partij zijn." Ook zijn er een aantal grote namen bij die niet meedoen. "Maar goed, er zijn ook een aantal grote namen wel bij", aldus Aspers.

Boze artiesten
Daarmee wijst hij op de commotie rondom de alternatieve plannen voor het LVK.

Lees ook: Boze artiesten willen gesprek met LVK-organisatie

In november besloten Stichting LVK en L1 dat de finale in verband met de coronamaatregelen alleen op de radio zou worden uitgezonden. Na de bekendmaking reageerden veel artiesten boos en teleurgesteld. Hierop is de organisatie weer in gesprek gegaan waarna de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer toch live wordt uitgezonden op L1 TV.

Lees ook: Oplossing gevonden voor LVK: finale toch live op L1 TV

Beoordeling
Op zaterdag 12 december worden de 92 inzendingen beoordeeld door een vakjury. Ieder lied wordt door de vakjury twee keer beoordeeld. In tegenstelling tot voorgaande edities worden deze editie 45 liedjes toegelaten tot halve finales. Welke liedjes zijn doorgedrongen tot de drie halve finales maken LVK-woordvoerder Ron Aspers en Henk Hover (L1) bekend op maandag 14 december in het programma Plat-eweg tussen 19:00 en 20:00 uur.

Behalve via L1 Radio is deze bekendmaking ook te volgen via Facebook.

Opnames in eigen woonplaats
De organisatie van het LVK en L1 kiezen ervoor om de optredens van de 20 finalisten in hun eigen woonplaats in de buitenlucht op te nemen en die tijdens de finale uit te zenden. "Een live-finale met artiesten en publiek blijft binnen de maatregelen nog steeds niet mogelijk", zegt de stichting LVK in een persbericht. Om meer ruimte te creëren voor de opnames, wordt de finale een week verschoven naar vrijdag 5 februari.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen