Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal hotels in Limburg fors gestegen

Geplaatst opwoensdag 7 augustus 2019 - 6:03

Het aantal hotels in Limburg is de afgelopen tien jaar fors gestegen. In 2010 telde het CBS nog 400 hotels in de provincie, dit jaar zij het er 560.

Dat is een stijging van 40 procent.

Verdubbeld
Vooral het midden van de provincie liet een forse groei zien. Het aantal hotels is daar in tien jaar verdubbeld naar 90 stuks. Ook Noord-Limburg kende een forse groei, van 65 naar 110 hotels.

Koploper
Zuid-Limburg blijft koploper. Daar zijn nu 360 hotels te vinden, wat neerkomt op 6 hotels per 10.000 inwoners. Daarmee is het de op drie na rijkst bezaaide regio van Nederland.

Overnachtingen
Twee maanden geleden meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek ook al een groei in de hotelbranche. Toen keek het naar het aantal overnachtingen. Volgens dat onderzoek steeg het aantal overnachtingen in Limburg van 10,5 miljoen in 2012, naar 11,8 miljoen vorig jaar. Die gevulde bedden kwamen vooral op het conto van hotels en vakantiehuisjes. Andere toeristenaccommodaties profiteerden minder van de groei.

Lees ook: Toeristische overnachtingen fors toegenomen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen