Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal hotelovernachtingen Limburg neemt af

Geplaatst opmaandag 21 augustus 2017 - 11:37

Steeds meer toeristen komen naar Nederland. Maar de Limburgse hotelbranche profiteert daar niet van.

Dat blijkt uit de cijfers van CBS. Vorig jaar boekten 1.836.000 bezoekers een hotel in onze provincie. Het jaar daarvoor waren dat nog 1.850.000.

Landelijke stijging
Landelijk steeg het aantal hotelbezoekers met 6 procent naar bijna 26 miljoen. Samen waren die goed voor 44,5 miljoen overnachtingen. In Limburg nam het aantal hotelovernachtingen met 50.000 af en kwam in 2016 uit op ruim 3 miljoen. Volgens Peter Hein van Mulligen van CBS is er geen sprake van een trend. "De cijfers van Limburg lijken tegen te vallen. Maar dat komt omdat 2015 een topjaar voor het Limburgse toerisme was."

Maastricht
Ook Maastricht wist in 2016 niet te groeien, want ook hier nam het aantal hotelovernachtingen af naar 558.000. Een daling van 30.000. Volgens Van Mulligen is het mogelijk dat andere vormen van verblijf, zoals vakantieparken en Bed and Breakfast en Airbnb de daling hebben opgevangen.

Daling
De daling komt door de Nederlandse toeristen. Die boekten minder overnachtingen in Limburg. Het aantal buitenlandse toeristen groeiden wel. In totaal kwamen 556.000 buitenlanders naar onze provincie. Dat is 40.000 meer dan in 2015. De meeste buitenlandse bezoekers kwamen uit Duitsland en België.

De daling wil overigens niet zeggen dat de sector minder heeft verdiend want de bestedingen van toeristen nam met 4 procent toe. In 2016 werd ruim 75 miljard euro verdiend aan toerisme.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hotelkamer in Midden-Limburg wordt duurder
Maastricht wil regels voor verhuur via Airbnb
Meer toeristen overnachten in Maastricht
Maastricht wil Airbnb's legaliseren en aan banden leggen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen