Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal hotelovernachtingen Limburg neemt af

Geplaatst opmaandag 21 augustus 2017 - 11:37

Steeds meer toeristen komen naar Nederland. Maar de Limburgse hotelbranche profiteert daar niet van.

Dat blijkt uit de cijfers van CBS. Vorig jaar boekten 1.836.000 bezoekers een hotel in onze provincie. Het jaar daarvoor waren dat nog 1.850.000.

Landelijke stijging
Landelijk steeg het aantal hotelbezoekers met 6 procent naar bijna 26 miljoen. Samen waren die goed voor 44,5 miljoen overnachtingen. In Limburg nam het aantal hotelovernachtingen met 50.000 af en kwam in 2016 uit op ruim 3 miljoen. Volgens Peter Hein van Mulligen van CBS is er geen sprake van een trend. "De cijfers van Limburg lijken tegen te vallen. Maar dat komt omdat 2015 een topjaar voor het Limburgse toerisme was."

Maastricht
Ook Maastricht wist in 2016 niet te groeien, want ook hier nam het aantal hotelovernachtingen af naar 558.000. Een daling van 30.000. Volgens Van Mulligen is het mogelijk dat andere vormen van verblijf, zoals vakantieparken en Bed and Breakfast en Airbnb de daling hebben opgevangen.

Daling
De daling komt door de Nederlandse toeristen. Die boekten minder overnachtingen in Limburg. Het aantal buitenlandse toeristen groeiden wel. In totaal kwamen 556.000 buitenlanders naar onze provincie. Dat is 40.000 meer dan in 2015. De meeste buitenlandse bezoekers kwamen uit Duitsland en België.

De daling wil overigens niet zeggen dat de sector minder heeft verdiend want de bestedingen van toeristen nam met 4 procent toe. In 2016 werd ruim 75 miljard euro verdiend aan toerisme.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hotelkamer in Midden-Limburg wordt duurder
Maastricht wil regels voor verhuur via Airbnb
Meer toeristen overnachten in Maastricht
Maastricht wil Airbnb's legaliseren en aan banden leggen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen