Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal Halt-straffen in Limburg gestegen

Geplaatst opmaandag 18 april 2016 - 20:42

Het aantal jongeren dat vorig jaar in Limburg voor een straf is doorverwezen naar Halt, is gestegen.

In totaal werden 889 jongeren in 2015 doorverwezen. Een jaar eerder waren dat er nog 822, een stijging van 8 procent. Dat blijkt maandag uit cijfers van de organisatie.

Landelijk
Vorig jaar werden landelijk juist iets minder jongeren doorverwezen naar Halt. 16.508 jongeren tussen de 12 en 18 jaar kregen een Halt-straf opgelegd. Dit is een lichte daling van 2 procent ten opzichte van 2014.

Roermond
Ingezoomd op gemeenteniveau valt vooral de gemeente Roermond op. In 2015 werden daar per 1.000 jongeren ruim 19 doorverwezen naar Halt. Venlo volgt met bijna 18 doorverwijzingen. Simpelveld (17,3), Maastricht (17,1) en Gennep (16,8) maken de top-vijf compleet.

Halt-straf
Halt is bedoeld voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar, die voor het eerst in aanraking komen met de politie. Jongeren kunnen een Halt-straf krijgen voor delicten als winkeldiefstal, schoolverzuim of vernielingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse politie scoort slecht bij oplossen misdrijven
Huurprijzen opnieuw gestegen, behalve in Maastricht
Lachgas
Zorgen over gebruik lachgas onder Limburgse jongeren
Meeste kans op rijbewijs in Gulpen-Wittem
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen