Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal eenpersoonbedrijven in Limburg stijgt fors

Geplaatst opdinsdag 24 februari 2015 - 13:19

De werkgelegenheid in Limburg nam in veel bedrijfstakken af. Maar het aantal bedrijven steeg, vooral door een sterke toename van het aantal eenpersoonsbedrijven.

In Limburg is het aantal eenpersoonsbedrijven sinds 2007 in de commerciële dienstverlening bijna verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Burteau voor de Statistiek.

Verdubbeld
Waren er in het jaar 2007 nog 11.600 eenpersoonsbedrijven in 2014 is dat al opgelopen tot 22.200. Ook het aantal eenspersoonbedrijven in de bouw en industrie is in die jaren gestegen van 12.000 naar ruim 16.000 bedrijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aandeel Limburgse industrie blijft stabiel
Meeste beginnende bedrijfjes in Mook en Maastricht
Aantal faillissementen toegenomen
Afgelopen twee jaar 100 bedrijven erbij met 7300 banen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen