Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal coronapatiënten Zuyderland blijft gestaag stijgen

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 19:11

De stijging van het aantal coronapatiënten in het Zuyderland-ziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Geleen, zet gestaag door.

Dat zei Roel Goffin van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis dinsdag in het tv-programma AvondGasten.

Capaciteit
Op dit moment liggen er 90 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 9 op de intensive care liggen. Van nog eens 16 patiënten bestaat het vermoeden dat ze met corona zijn besmet, maar die besmetting is nog niet met zekerheid vastgesteld. Het ziekenhuis heeft in totaal 21 IC-bedden op dit moment. Er liggen plannen klaar om uit te breiden naar 40.

Zorghotel
Zuyderland opende dinsdagochtend een thuiszorghotel in Urmond, in het Van der Valk-hotel. Daar worden tientallen coronapatiënten opgevangen die net niet ziek genoeg zijn voor het ziekenhuis, maar wel verzorging nodig hebben die thuis moeilijk te geven is.

Video: L1

Lees ook: Terugkijken: opvanglocatie voor coronapatiënten in hotel

Thuiszorg ontlasten
Volgens Goffin is het thuiszorghotel in Urmond vooral bedoeld om de thuiszorg te ontlasten. Patiënten uit heel Zuid-Limburg kunnen er terecht. Zorgpartners uit de hele regio hebben samengewerkt bij dit initiatief. Goffin gaat ervan uit dat zorgmedewerkers, ook in de thuiszorg, het de komende tijd nog zwaar te verduren krijgen.

Mentale belasting
"Dit is een duurloop", zegt Goffin. De verwachting is dat de coronacrisis maanden gaat duren. In de ziekenhuizen, maar ook andere zorgvoorzieningen van Zuyderland blijft de directie met het personeel in gesprek. Wie dat nodig heeft, kan ondersteuning krijgen. Zuyderland heeft ook teams opgericht die psychische ondersteuning kunnen leveren aan het personeel. "Ook als zorgverlener moet je je ervaringen verwerken, want het gaat je niet in je kouwe kleren zitten."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen