Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal coronapatiënten Zuyderland blijft gestaag stijgen

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 19:11

De stijging van het aantal coronapatiënten in het Zuyderland-ziekenhuis, met vestigingen in Heerlen en Geleen, zet gestaag door.

Dat zei Roel Goffin van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis dinsdag in het tv-programma AvondGasten.

Capaciteit
Op dit moment liggen er 90 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 9 op de intensive care liggen. Van nog eens 16 patiënten bestaat het vermoeden dat ze met corona zijn besmet, maar die besmetting is nog niet met zekerheid vastgesteld. Het ziekenhuis heeft in totaal 21 IC-bedden op dit moment. Er liggen plannen klaar om uit te breiden naar 40.

Zorghotel
Zuyderland opende dinsdagochtend een thuiszorghotel in Urmond, in het Van der Valk-hotel. Daar worden tientallen coronapatiënten opgevangen die net niet ziek genoeg zijn voor het ziekenhuis, maar wel verzorging nodig hebben die thuis moeilijk te geven is.

Video: L1

Lees ook: Terugkijken: opvanglocatie voor coronapatiënten in hotel

Thuiszorg ontlasten
Volgens Goffin is het thuiszorghotel in Urmond vooral bedoeld om de thuiszorg te ontlasten. Patiënten uit heel Zuid-Limburg kunnen er terecht. Zorgpartners uit de hele regio hebben samengewerkt bij dit initiatief. Goffin gaat ervan uit dat zorgmedewerkers, ook in de thuiszorg, het de komende tijd nog zwaar te verduren krijgen.

Mentale belasting
"Dit is een duurloop", zegt Goffin. De verwachting is dat de coronacrisis maanden gaat duren. In de ziekenhuizen, maar ook andere zorgvoorzieningen van Zuyderland blijft de directie met het personeel in gesprek. Wie dat nodig heeft, kan ondersteuning krijgen. Zuyderland heeft ook teams opgericht die psychische ondersteuning kunnen leveren aan het personeel. "Ook als zorgverlener moet je je ervaringen verwerken, want het gaat je niet in je kouwe kleren zitten."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen