Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal coronapatiënten neemt af: tent bij ziekenhuis dicht

Geplaatst opdinsdag 28 april 2020 - 22:21

De triagetent bij het Sint Jans Gasthuis in Weert is dinsdag gesloten, omdat er geen noodzaak meer voor is nu het aantal coronapatiënten steeds verder afneemt.

Patiënten die vanuit de huisarts doorgestuurd worden naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis kunnen gewoon weer via de Spoedpost naar binnen, meldt het ziekenhuis.

Splitsing
Bij de receptie worden de patiënten vervolgens in twee groepen gesplitst: in de ene wachtruimte nemen mensen plaats die geen coronagerelateerde klachten hebben, terwijl de andere wachtruimte gereserveerd is voor patiënten die (mogelijk) besmet zijn met het virus.

's Nachts kunnen patiënten zich melden bij de draaideur van het hoofdgebouw.

Triagetent
Het Sint Jans Gasthuis plaatste de triagetent half maart toen de patiëntenstroom groot was. Door in de tent al de mogelijke besmettingen te filteren, moest de kans op verspreiding van het virus onder andere patiënten en medisch personeel beperkt worden.

In Limburg daalt inmiddels, net als in de rest van Nederland, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus. Daarom is de tent nu niet meer nodig.

Lees ook: Coronavirus: dalende trend zet door in Limburg

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen