Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal coronabesmettingen weer iets omhoog

Geplaatst opdinsdag 7 september 2021 - 17:18

Het aantal Limburgers dat positief testte op het coronavirus, is de afgelopen week weer gestegen. Sinds 1 september kregen 943 provinciegenoten een positieve testuitslag.

Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van de 796 besmettingen in de laatste week van augustus, zo blijkt uit gegevens van het RIVM.

Regio's
De verschillen tussen de Limburgse GGD-regio's zijn klein. In zowel Zuid-Limburg als in Noord- en Midden-Limburg lag het aantal besmettingen per 100.000 inwoners rond de 85. Zwaarst getroffen gemeente is Roermond, waar 77 mensen corona bleken te hebben. Dat komt neer op 132 mensen per 100.000.

Lees ook: Limburgse trendbreuk: coronabesmettingen dalen fors

Overlijdens en ziekenhuizen
Het coronavirus eiste de afgelopen week drie Limburgse levens, fors minder dan de elf levens die eind augustus te betreuren waren. In de Limburgse ziekenhuizen werden de afgelopen week elf mensen met covidklachten opgenomen, waar dat er een week eerder nog maar vijf waren.

Landelijk
In heel Nederland blijft het coronavirus zich ongeveer in hetzelfde tempo verspreiden als de afgelopen weken. In Nederland testten de afgelopen zeven dagen 17.890 mensen positief op het virus. Dat is een fractie meer dan vorige week, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 17.575 besmettingen noteerde. Ook dat was een minieme toename. Het reproductiegetal is volgens berekeningen van het instituut weer net onder de 1 uitgekomen, op 0,98.

Scholen open
Driekwart van de mensen van wie de vermoedelijke plek bekend is waar ze het virus opliepen, raakte thuis besmet of tijdens een bezoek in de thuissituatie. Nu de scholen in het hele land weer open zijn na de zomervakantie, stijgt hun aandeel in de besmettingen ook weer. In Limburg is dat nog niet het geval, maar in regio's waar de scholen wel al langer open zijn, vertaalt zich dat ook in de cijfers. Een op de acht van de herleide coronabesmettingen (12,5 procent) in Nederland gebeurde afgelopen week op school of op de kinderopvang. Overigens is in de meeste gevallen niet bekend waar iemand het virus opliep.

Vakantie
Van de mensen die afgelopen week positief testten, was 13,9 procent in de twee weken daarvoor in het buitenland geweest. Vooral in Turkije liepen relatief veel mensen het virus vermoedelijk op: 659 mensen die positief testten waren daar geweest. Dat is ruim een kwart van het totaal. Na Turkije volgen Marokko, Duitsland en Spanje.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen