Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal coronabesmettingen neemt voor het eerst flink af

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 16:23

Afgelopen 24 uur zijn er in Limburg 433 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is een een flinke daling ten opzichte van een etmaal eerder toen er nog 647 nieuwe gevallen werden vastgesteld.

De forse afname is mogelijk een eerste aanduiding dat de strengere coronamaatregelen resultaten gaan opleveren. Sinds augustus liep het aantal besmettingen alleen maar op.

Signaalwaarde
In Noord-Limburg werden afgelopen 24 uur in totaal 203 mensen positief getest op het coronavirus. In Zuid-Limburg raakten 230 personen besmet. Zo melden beide GGD-regio's. De afname is vooral terug te vinden in de cijfers van Noord-Limburg. Daar zakte de zogeheten signaalwaarde (aantal besmettingen per 100.000 inwoners, red.) binnen 24 uur spectaculair van 80,4 naar 39. De signaalwaarde voor Zuid-Limburg steeg licht van 38,3 naar 38,5.

Ziekenhuisopnames stabiel
Volgens de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn afgelopen 24 uur in Limburg vier mensen met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis en zijn drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Een etmaal eerder overleed een inwoner uit de gemeente Sittard-Geleen aan de gevolgen van het coronavirus en werden vier besmette mensen in het ziekenhuis opgenomen.

Ondanks de opzienbarende afname van nieuwe besmettingen, behoort Limburg wel tot de provincies waar de verspreiding van het coronavirus afgelopen week snel om zich heen grijpt. De situatie in Noord- en Midden-Limburg is 'zeer ernstig'. In Zuid-Limburg is de situatie volgens het RIVM 'zorgelijk'.

Landelijk zijn tussen maandagochtend en dinsdagochtend 10.315 positieve tests geregistreerd. Een etmaal eerder meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10.346 besmettingen. Ook deze cijfers lijken erop te duiden dat het aantal nieuwe besmettingen nog steeds enorm hoog is, maar de omvang van de verspreiding stabiliseert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen