Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal coronabesmettingen in Limburg opgelopen naar 53

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 14:14

Het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus is in Limburg toegenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte donderdag vijf nieuwe besmettingen bekend.

Het totaal aantal coronabesmettingen loopt in onze provincie daardoor op van 48 naar 53.

Noord-Limburg
De GGD Limburg-Noord maakte rond 12:30 uur bekend dat er drie nieuwe besmettingen van het nieuwe coronavirus in de regio zijn bevestigd. Een inwoner van de gemeente Leudal testte positief. Deze patiënt ligt in het Laurentius Ziekenhuis.

Ook twee inwoners van de gemeente Peel en Maas blijken besmet. Eén van hen verblijft thuis in quarantaine, de andere is opgenomen in het VieCuri Ziekenhuis in Venlo. De GGD verricht contactonderzoek om er achter te komen met wie zij in contact zijn geweest.

Lees ook: Vaccinaties in Limburg uitgesteld vanwege coronavirus

Landgraaf
In de gemeente Landgraaf is de eerste coronapatiënt bevestigd en in Heerlen is één besmetting bijgekomen, waarmee het totaal in deze gemeente op twee komt.

Landelijk
Bij 614 mensen in Nederland is inmiddels het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het aantal besmettingen steeg met 111, meldt het RIVM. Het aantal doden blijft op vijf staan. Noord-Brabant heeft de meeste besmettingen (273). Van de gemelde patiënten werken er 102 in de zorg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen