Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal coronabesmettingen in Limburg loopt op tot 858

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 14:36

Het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus in Limburg is opgelopen tot 858.

Dat zijn er 93 meer dan woensdag, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

GGD
In Zuid-Limburg zijn de afgelopen 24 uur acht mensen overleden. Daarmee komt de teller in het zuiden van onze provincie op 44 sterfgevallen, zo meldt de GGD Zuid-Limburg.

Limburg-Noord
De GGD Limburg-Noord doet geen uitspraken meer over sterfgevallen. 'Het is niet altijd even helder of een persoon is overleden door het coronavirus of mét het coronavirus', zo legt de GGD Limburg-Noord uit in een verklaring. 'Als dit laatste het geval is, is het coronavirus niet de doodsoorzaak geweest, maar het onderliggend lijden van deze persoon.'

Landelijke cijfers
Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus, is opgelopen tot 434. Het aantal geregistreerde sterfgevallen is de afgelopen 24 uur met 78 gestegen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 2151 mensen met de ziekte Covid-19 opgenomen in ziekenhuizen, zo blijkt uit de cijfers van het RIVM. Dat zijn er 315 meer dan woensdag bekend was.

Provincies
Noord-Brabant voert met 2161 positief geteste mensen de ranglijst nog steeds aan. Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029) volgen op gepaste afstand. In Friesland (71) en Drenthe (72) zijn de minste besmettingen.

Voetnoot cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Lees hier alles over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen