Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal campinggasten in Limburg gedaald

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 14:45

De Limburgse campings hebben niet geprofiteerd van het mooie zomerweer.

Volgens de nieuwste cijfers van CBS daalde het aantal overnachtingen in juli en augustus van 873.000 in 2017 naar 778.000 dit jaar. En ook het aantal campinggasten liep terug. Van 134.000 naar 124.000.

Geen verrassing
De daling van het aantal gasten en overnachtingen is voor directeur Anya Niewierra van VVV Zuid-Limburg geen verrassing. "Dat komt omdat we nu minder slaapplaatsen hebben", zegt ze. "Verschillende grote campings in onze provincie zijn nu geen camping meer, maar een bungalowpark. Dat verklaart de teruggang."

Dat bewijzen ook de cijfers van de overnachtingen in vakantieparken. Die stegen wel in juli en augustus. De overnachtingen kwamen uit op 1.466.000. Dat is 55.000 meer dan in 2017. En het aantal gasten steeg met 17.000 naar 277.000 in de zomermaanden.

Peiling
Uit een peiling van VVV Zuid-Limburg blijkt volgens Niewierra dat het ook in Limburg een goede zomer is geweest. "Veel ondernemers geven aan dat augustus minder was, omdat het te warm was. Daardoor kregen ze veel annuleringen. Mensen wilden nu naar de zee", verklaart ze. "Maar het najaar heeft dat meer dan goed gemaakt. Dus de ondernemers klagen niet."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen