Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal campinggasten in Limburg gedaald

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 14:45

De Limburgse campings hebben niet geprofiteerd van het mooie zomerweer.

Volgens de nieuwste cijfers van CBS daalde het aantal overnachtingen in juli en augustus van 873.000 in 2017 naar 778.000 dit jaar. En ook het aantal campinggasten liep terug. Van 134.000 naar 124.000.

Geen verrassing
De daling van het aantal gasten en overnachtingen is voor directeur Anya Niewierra van VVV Zuid-Limburg geen verrassing. "Dat komt omdat we nu minder slaapplaatsen hebben", zegt ze. "Verschillende grote campings in onze provincie zijn nu geen camping meer, maar een bungalowpark. Dat verklaart de teruggang."

Dat bewijzen ook de cijfers van de overnachtingen in vakantieparken. Die stegen wel in juli en augustus. De overnachtingen kwamen uit op 1.466.000. Dat is 55.000 meer dan in 2017. En het aantal gasten steeg met 17.000 naar 277.000 in de zomermaanden.

Peiling
Uit een peiling van VVV Zuid-Limburg blijkt volgens Niewierra dat het ook in Limburg een goede zomer is geweest. "Veel ondernemers geven aan dat augustus minder was, omdat het te warm was. Daardoor kregen ze veel annuleringen. Mensen wilden nu naar de zee", verklaart ze. "Maar het najaar heeft dat meer dan goed gemaakt. Dus de ondernemers klagen niet."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen