Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal campinggasten in Limburg gedaald

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 14:45

De Limburgse campings hebben niet geprofiteerd van het mooie zomerweer.

Volgens de nieuwste cijfers van CBS daalde het aantal overnachtingen in juli en augustus van 873.000 in 2017 naar 778.000 dit jaar. En ook het aantal campinggasten liep terug. Van 134.000 naar 124.000.

Geen verrassing
De daling van het aantal gasten en overnachtingen is voor directeur Anya Niewierra van VVV Zuid-Limburg geen verrassing. "Dat komt omdat we nu minder slaapplaatsen hebben", zegt ze. "Verschillende grote campings in onze provincie zijn nu geen camping meer, maar een bungalowpark. Dat verklaart de teruggang."

Dat bewijzen ook de cijfers van de overnachtingen in vakantieparken. Die stegen wel in juli en augustus. De overnachtingen kwamen uit op 1.466.000. Dat is 55.000 meer dan in 2017. En het aantal gasten steeg met 17.000 naar 277.000 in de zomermaanden.

Peiling
Uit een peiling van VVV Zuid-Limburg blijkt volgens Niewierra dat het ook in Limburg een goede zomer is geweest. "Veel ondernemers geven aan dat augustus minder was, omdat het te warm was. Daardoor kregen ze veel annuleringen. Mensen wilden nu naar de zee", verklaart ze. "Maar het najaar heeft dat meer dan goed gemaakt. Dus de ondernemers klagen niet."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen