Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal campinggasten in Limburg gedaald

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 14:45

De Limburgse campings hebben niet geprofiteerd van het mooie zomerweer.

Volgens de nieuwste cijfers van CBS daalde het aantal overnachtingen in juli en augustus van 873.000 in 2017 naar 778.000 dit jaar. En ook het aantal campinggasten liep terug. Van 134.000 naar 124.000.

Geen verrassing
De daling van het aantal gasten en overnachtingen is voor directeur Anya Niewierra van VVV Zuid-Limburg geen verrassing. "Dat komt omdat we nu minder slaapplaatsen hebben", zegt ze. "Verschillende grote campings in onze provincie zijn nu geen camping meer, maar een bungalowpark. Dat verklaart de teruggang."

Dat bewijzen ook de cijfers van de overnachtingen in vakantieparken. Die stegen wel in juli en augustus. De overnachtingen kwamen uit op 1.466.000. Dat is 55.000 meer dan in 2017. En het aantal gasten steeg met 17.000 naar 277.000 in de zomermaanden.

Peiling
Uit een peiling van VVV Zuid-Limburg blijkt volgens Niewierra dat het ook in Limburg een goede zomer is geweest. "Veel ondernemers geven aan dat augustus minder was, omdat het te warm was. Daardoor kregen ze veel annuleringen. Mensen wilden nu naar de zee", verklaart ze. "Maar het najaar heeft dat meer dan goed gemaakt. Dus de ondernemers klagen niet."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen