Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal autobranden stijgt fors naar bijna 500

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 6:00

Het aantal autobranden in Limburg is afgelopen jaar met bijna een derde gestegen ten opzichte van 2017.

Werden er in 2017 nog 373 meldingen van autobranden gegeven, vorig jaar stond de teller op 494 oproepen.

P2000
Dat blijkt tenminste uit cijfers van hulpdienstenwebsite alarmeringen.nl, dat voor heel Nederland de alarmmeldingen via het P2000-netwerk in de gaten houdt. Het heeft daarbij dubbele of loze meldingen, branden als gevolg van ongevallen en auto's die op de snelweg in brand vliegen zoveel mogelijk proberen uit de statistieken te filteren.

Maastricht koploper
De meeste Limburgse meldingen kwamen afgelopen jaar binnen uit Maastricht, dat daarmee Heerlen van de eerste plaats stootte. De P2000-website telde in 2018 in Maastricht 50 autobranden tegen 36 een jaar eerder. Heerlen zag het aantal branden juist dalen van 51 naar 38.

Nederland
Volgens Alarmeringen staat Limburg niet alleen in de groei van het aantal autobranden. In heel Nederland waren er vorig jaar ruim 5500 autobranden, een kwart meer dan een jaar eerder. Alleen in Flevoland was er een kleine daling te zien in het aantal oproepen.

Vijfde
Limburg is met een kleine 500 meldingen de vijfde provincie van Nederland als het gaat om het aantal voertuigbranden. Zuid-Holland is de absolute koploper met meer dan 1000 brandende voertuigen. Ook in Noord-Brabant (922), Noord-Holland (873), Gelderland (614) heeft de brandweer het er maar druk mee. Limburg kende overigens precies evenveel meldingen als de provincie Utrecht.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen