Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aantal autobranden stijgt fors naar bijna 500

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 6:00

Het aantal autobranden in Limburg is afgelopen jaar met bijna een derde gestegen ten opzichte van 2017.

Werden er in 2017 nog 373 meldingen van autobranden gegeven, vorig jaar stond de teller op 494 oproepen.

P2000
Dat blijkt tenminste uit cijfers van hulpdienstenwebsite alarmeringen.nl, dat voor heel Nederland de alarmmeldingen via het P2000-netwerk in de gaten houdt. Het heeft daarbij dubbele of loze meldingen, branden als gevolg van ongevallen en auto's die op de snelweg in brand vliegen zoveel mogelijk proberen uit de statistieken te filteren.

Maastricht koploper
De meeste Limburgse meldingen kwamen afgelopen jaar binnen uit Maastricht, dat daarmee Heerlen van de eerste plaats stootte. De P2000-website telde in 2018 in Maastricht 50 autobranden tegen 36 een jaar eerder. Heerlen zag het aantal branden juist dalen van 51 naar 38.

Nederland
Volgens Alarmeringen staat Limburg niet alleen in de groei van het aantal autobranden. In heel Nederland waren er vorig jaar ruim 5500 autobranden, een kwart meer dan een jaar eerder. Alleen in Flevoland was er een kleine daling te zien in het aantal oproepen.

Vijfde
Limburg is met een kleine 500 meldingen de vijfde provincie van Nederland als het gaat om het aantal voertuigbranden. Zuid-Holland is de absolute koploper met meer dan 1000 brandende voertuigen. Ook in Noord-Brabant (922), Noord-Holland (873), Gelderland (614) heeft de brandweer het er maar druk mee. Limburg kende overigens precies evenveel meldingen als de provincie Utrecht.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen