Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aantal autobranden stijgt fors naar bijna 500

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 6:00

Het aantal autobranden in Limburg is afgelopen jaar met bijna een derde gestegen ten opzichte van 2017.

Werden er in 2017 nog 373 meldingen van autobranden gegeven, vorig jaar stond de teller op 494 oproepen.

P2000
Dat blijkt tenminste uit cijfers van hulpdienstenwebsite alarmeringen.nl, dat voor heel Nederland de alarmmeldingen via het P2000-netwerk in de gaten houdt. Het heeft daarbij dubbele of loze meldingen, branden als gevolg van ongevallen en auto's die op de snelweg in brand vliegen zoveel mogelijk proberen uit de statistieken te filteren.

Maastricht koploper
De meeste Limburgse meldingen kwamen afgelopen jaar binnen uit Maastricht, dat daarmee Heerlen van de eerste plaats stootte. De P2000-website telde in 2018 in Maastricht 50 autobranden tegen 36 een jaar eerder. Heerlen zag het aantal branden juist dalen van 51 naar 38.

Nederland
Volgens Alarmeringen staat Limburg niet alleen in de groei van het aantal autobranden. In heel Nederland waren er vorig jaar ruim 5500 autobranden, een kwart meer dan een jaar eerder. Alleen in Flevoland was er een kleine daling te zien in het aantal oproepen.

Vijfde
Limburg is met een kleine 500 meldingen de vijfde provincie van Nederland als het gaat om het aantal voertuigbranden. Zuid-Holland is de absolute koploper met meer dan 1000 brandende voertuigen. Ook in Noord-Brabant (922), Noord-Holland (873), Gelderland (614) heeft de brandweer het er maar druk mee. Limburg kende overigens precies evenveel meldingen als de provincie Utrecht.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen