Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanspreekpunt moet dienstverlening aan mkb'ers verbeteren

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 14:02

Er komt één aanspreekpunt waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) terecht kunnen met vragen over informatie en advies voor de groei van hun bedrijf en voor innovatie.

Die aanpak moet de dienstverlening aan de Limburgse mkb'ers verbeteren. Het gaat om een proef voor twee jaar.

Instellingen en projecten
Volgens VVD-gedeputeerde Joost van den Akker zijn er momenteel zoveel instellingen en projecten dat de mkb-ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Daardoor missen zij soms ondersteuning.

Simpel
"Het aanbod aan hulp moet helder en simpel toegankelijk zijn. Het nieuwe aanspreekpunt moet er voor zorgen dat mkb‘ers snel naar het juiste loket worden doorverwezen", aldus de gedeputeerde.

Samenwerkingsverband
De stroomlijning van de dienstverlening aan het mkb is gebaseerd op een plan van het samenwerkingsverband Ondernemend Limburg. Dat bestaat uit MKB-Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging (
LWV) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Projectteam
Een projectteam gaat twee jaar aan de slag om te kijken of de vernieuwende aanpak werkt. De drie betrokken organisaties en
industriebank LIOF staan dat team terzijde. "Alle mkb'ers in de hele provincie kunnen er gebruik van maken", zo benadrukt gedeputeerde Van den Akker.

600.000 euro
De provincie draagt 600.000 euro bij aan het project, dat in totaal 1,5 miljoen euro kost. De rest van het geld komt van de andere betrokken partijen.
Vrijdag moet het Limburgs Parlement wel nog groen licht geven voor de provinciale bijdrage.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen