Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanspreekpunt moet dienstverlening aan mkb'ers verbeteren

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 14:02

Er komt één aanspreekpunt waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) terecht kunnen met vragen over informatie en advies voor de groei van hun bedrijf en voor innovatie.

Die aanpak moet de dienstverlening aan de Limburgse mkb'ers verbeteren. Het gaat om een proef voor twee jaar.

Instellingen en projecten
Volgens VVD-gedeputeerde Joost van den Akker zijn er momenteel zoveel instellingen en projecten dat de mkb-ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Daardoor missen zij soms ondersteuning.

Simpel
"Het aanbod aan hulp moet helder en simpel toegankelijk zijn. Het nieuwe aanspreekpunt moet er voor zorgen dat mkb‘ers snel naar het juiste loket worden doorverwezen", aldus de gedeputeerde.

Samenwerkingsverband
De stroomlijning van de dienstverlening aan het mkb is gebaseerd op een plan van het samenwerkingsverband Ondernemend Limburg. Dat bestaat uit MKB-Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging (
LWV) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Projectteam
Een projectteam gaat twee jaar aan de slag om te kijken of de vernieuwende aanpak werkt. De drie betrokken organisaties en
industriebank LIOF staan dat team terzijde. "Alle mkb'ers in de hele provincie kunnen er gebruik van maken", zo benadrukt gedeputeerde Van den Akker.

600.000 euro
De provincie draagt 600.000 euro bij aan het project, dat in totaal 1,5 miljoen euro kost. De rest van het geld komt van de andere betrokken partijen.
Vrijdag moet het Limburgs Parlement wel nog groen licht geven voor de provinciale bijdrage.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen