Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanspreekpunt moet dienstverlening aan mkb'ers verbeteren

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 14:02

Er komt één aanspreekpunt waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) terecht kunnen met vragen over informatie en advies voor de groei van hun bedrijf en voor innovatie.

Die aanpak moet de dienstverlening aan de Limburgse mkb'ers verbeteren. Het gaat om een proef voor twee jaar.

Instellingen en projecten
Volgens VVD-gedeputeerde Joost van den Akker zijn er momenteel zoveel instellingen en projecten dat de mkb-ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Daardoor missen zij soms ondersteuning.

Simpel
"Het aanbod aan hulp moet helder en simpel toegankelijk zijn. Het nieuwe aanspreekpunt moet er voor zorgen dat mkb‘ers snel naar het juiste loket worden doorverwezen", aldus de gedeputeerde.

Samenwerkingsverband
De stroomlijning van de dienstverlening aan het mkb is gebaseerd op een plan van het samenwerkingsverband Ondernemend Limburg. Dat bestaat uit MKB-Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging (
LWV) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Projectteam
Een projectteam gaat twee jaar aan de slag om te kijken of de vernieuwende aanpak werkt. De drie betrokken organisaties en
industriebank LIOF staan dat team terzijde. "Alle mkb'ers in de hele provincie kunnen er gebruik van maken", zo benadrukt gedeputeerde Van den Akker.

600.000 euro
De provincie draagt 600.000 euro bij aan het project, dat in totaal 1,5 miljoen euro kost. De rest van het geld komt van de andere betrokken partijen.
Vrijdag moet het Limburgs Parlement wel nog groen licht geven voor de provinciale bijdrage.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen