Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aanslag Nice is verschrikkelijk'

Geplaatst opvrijdag 15 juli 2016 - 7:14

Gouverneur Theo Bovens noemt de aanslag in de Franse stad Nice verschrikkelijk.

Donderdagavond reed in de Franse stad een vrachtauto op feestvierend publiek in. Daarbij zijn meer dan tachtig mensen omgekomen.

Onvoorstelbaar
Op dat moment waren er veel mensen op de been vanwege de Franse feestdag
Quoatorze Juillet: "Ik weet hoe mooi en groot dat feest kan zijn en dat zo'n feest dan wordt uitgezocht door een terrorist, dat is onvoorstelbaar."

Opnieuw is Frankrijk doelwit van een aanslag, na twee eerdere aanslagen in Parijs. "We weten dat Europa in beeld is, maar iedere gek kan zoiets doen." Bovens roept op tot solidariteit: "Onze hele Limburgse samenleving moet solidair zijn met de Fransen."

Je leest alles over de aanslagen in Nice op Limburger.nl

Ongeloofelijk
Ook hotelier Camille Oostwegel sprak van een afschuwelijke aanslag. De Honorair Consul van Frankrijk hoorde het nieuws op de terugweg van een receptie op de Franse ambassade ter gelegenheid van Quoatorze Juillet: de nationale feestdag in Frankrijk.

Oostwegel kent de situatie in Nice goed. Hij noemt het ongelooflijk dat vrachtwagenchauffeur op de boulevard in Nice op het publiek is kunnen inrijden, ondanks de strenge beveiliging die op dit moment in Frankrijk van kracht is.

Tour de France
Ook de Limburgse wielrenners reageerden vrijdag op de aanslag. Kort voordat duidelijk werd dat de etappe van vrijdag gewoon doorgaat, schreef Tom Dumoulin dat zijn gedachten bij de mensen in Nice zijn, Wout Poels had geen woorden voor het 'verschrikkelijke nieuws' en ook Roy Curvers sprak zijn afschuw uit. "Ik voel me ziek na het lezen van het nieuws over Nice. Kunnen we niet gewoon allemaal in vrede leven op deze wereld? Hij is toch groot genoeg."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Limburgse ooggetuige rende voor leven in Nice
Bovens: 'Affaire-Hoes kent alleen maar verliezers'
ANP
Theo Bovens is voorzitter van Skanfonds
Geen SP-kandidaat voor burgemeesterspost Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen