Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aanslag Nice is verschrikkelijk'

Geplaatst opvrijdag 15 juli 2016 - 7:14

Gouverneur Theo Bovens noemt de aanslag in de Franse stad Nice verschrikkelijk.

Donderdagavond reed in de Franse stad een vrachtauto op feestvierend publiek in. Daarbij zijn meer dan tachtig mensen omgekomen.

Onvoorstelbaar
Op dat moment waren er veel mensen op de been vanwege de Franse feestdag
Quoatorze Juillet: "Ik weet hoe mooi en groot dat feest kan zijn en dat zo'n feest dan wordt uitgezocht door een terrorist, dat is onvoorstelbaar."

Opnieuw is Frankrijk doelwit van een aanslag, na twee eerdere aanslagen in Parijs. "We weten dat Europa in beeld is, maar iedere gek kan zoiets doen." Bovens roept op tot solidariteit: "Onze hele Limburgse samenleving moet solidair zijn met de Fransen."

Je leest alles over de aanslagen in Nice op Limburger.nl

Ongeloofelijk
Ook hotelier Camille Oostwegel sprak van een afschuwelijke aanslag. De Honorair Consul van Frankrijk hoorde het nieuws op de terugweg van een receptie op de Franse ambassade ter gelegenheid van Quoatorze Juillet: de nationale feestdag in Frankrijk.

Oostwegel kent de situatie in Nice goed. Hij noemt het ongelooflijk dat vrachtwagenchauffeur op de boulevard in Nice op het publiek is kunnen inrijden, ondanks de strenge beveiliging die op dit moment in Frankrijk van kracht is.

Tour de France
Ook de Limburgse wielrenners reageerden vrijdag op de aanslag. Kort voordat duidelijk werd dat de etappe van vrijdag gewoon doorgaat, schreef Tom Dumoulin dat zijn gedachten bij de mensen in Nice zijn, Wout Poels had geen woorden voor het 'verschrikkelijke nieuws' en ook Roy Curvers sprak zijn afschuw uit. "Ik voel me ziek na het lezen van het nieuws over Nice. Kunnen we niet gewoon allemaal in vrede leven op deze wereld? Hij is toch groot genoeg."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Limburgse ooggetuige rende voor leven in Nice
Bovens: 'Affaire-Hoes kent alleen maar verliezers'
ANP
Theo Bovens is voorzitter van Skanfonds
Geen SP-kandidaat voor burgemeesterspost Heerlen
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen