Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanrijding met wild zwijn veroorzaakt file op A79

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 8:17

Op de A79 heeft een automobilist vrijdagochtend een wild zwijn aangereden.

De auto raakte bij de aanrijding flink beschadigd. Het wilde zwijn overleefde de aanrijding niet.

Snelweg
Het ongeluk gebeurde in de richting Maastricht, voor de afslag Bunde. Het incident vond plaats voor 07:00 uur in de ochtend en veroorzaakte een file. Volgens de politie waren er op het snelweggedeelte tussen Valkenburg en Meerssen nog enkele andere aanrijdingen met overstekend wild.

Waarschuwing
Steeds vaker zijn er op de Limburgse wegen aanrijdingen met wilde zwijnen. De dieren komen vanuit België en Duitsland de grens over en veroorzaken overlast. Volgens de politie speelt ook de tijd van het jaar een rol. Omdat het langer donker is, lopen de dieren vaak nog rond als de verkeersstromen op gang komen. Beter en verder vooruitkijken kan automobilisten helpen om aanrijdingen te voorkomen, schrijft de politie Heuvelland op Facebook.

Nulstand
Nationaal park de Meinweg is de enige plek in Limburg waar everzwijnen in het wild mogen leven. Daarbuiten geldt een zogeheten nulstand. Maar in de praktijk blijkt die moeilijk te handhaven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen