Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanrijding met wild zwijn veroorzaakt file op A79

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 8:17

Op de A79 heeft een automobilist vrijdagochtend een wild zwijn aangereden.

De auto raakte bij de aanrijding flink beschadigd. Het wilde zwijn overleefde de aanrijding niet.

Snelweg
Het ongeluk gebeurde in de richting Maastricht, voor de afslag Bunde. Het incident vond plaats voor 07:00 uur in de ochtend en veroorzaakte een file. Volgens de politie waren er op het snelweggedeelte tussen Valkenburg en Meerssen nog enkele andere aanrijdingen met overstekend wild.

Waarschuwing
Steeds vaker zijn er op de Limburgse wegen aanrijdingen met wilde zwijnen. De dieren komen vanuit Belgiƫ en Duitsland de grens over en veroorzaken overlast. Volgens de politie speelt ook de tijd van het jaar een rol. Omdat het langer donker is, lopen de dieren vaak nog rond als de verkeersstromen op gang komen. Beter en verder vooruitkijken kan automobilisten helpen om aanrijdingen te voorkomen, schrijft de politie Heuvelland op Facebook.

Nulstand
Nationaal park de Meinweg is de enige plek in Limburg waar everzwijnen in het wild mogen leven. Daarbuiten geldt een zogeheten nulstand. Maar in de praktijk blijkt die moeilijk te handhaven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen