Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanrijding met wild zwijn veroorzaakt file op A79

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 8:17

Op de A79 heeft een automobilist vrijdagochtend een wild zwijn aangereden.

De auto raakte bij de aanrijding flink beschadigd. Het wilde zwijn overleefde de aanrijding niet.

Snelweg
Het ongeluk gebeurde in de richting Maastricht, voor de afslag Bunde. Het incident vond plaats voor 07:00 uur in de ochtend en veroorzaakte een file. Volgens de politie waren er op het snelweggedeelte tussen Valkenburg en Meerssen nog enkele andere aanrijdingen met overstekend wild.

Waarschuwing
Steeds vaker zijn er op de Limburgse wegen aanrijdingen met wilde zwijnen. De dieren komen vanuit Belgiƫ en Duitsland de grens over en veroorzaken overlast. Volgens de politie speelt ook de tijd van het jaar een rol. Omdat het langer donker is, lopen de dieren vaak nog rond als de verkeersstromen op gang komen. Beter en verder vooruitkijken kan automobilisten helpen om aanrijdingen te voorkomen, schrijft de politie Heuvelland op Facebook.

Nulstand
Nationaal park de Meinweg is de enige plek in Limburg waar everzwijnen in het wild mogen leven. Daarbuiten geldt een zogeheten nulstand. Maar in de praktijk blijkt die moeilijk te handhaven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen