Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 12:44

De politie heeft de Landgraafse trucker die wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant van de Gele Hesjes in Visé nog niet opgepakt.

Dat zegt het parket in Luik maandag. Volgens de Luikse officier van justitie is de man nog voortvluchtig. De politie is zondag bij zijn woning in Landgraaf geweest, maar hij was niet thuis. De politie is een zoektocht gestart.

Transportbedrijf
De man wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant van de Gele Hesjes. De leeftijd van de trucker is niet bekend. Hij zou bij een groot transportbedrijf in de buurt van Maastricht werken.

Verwisseling
Een 50-jarige activist van de Gele Hesjes is vrijdagavond om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen in Visé, vlak over de grens bij Eijsden. In eerste instantie werd een 56-jarige man uit Dongen opgepakt voor de dodelijke aanrijding. Toen er sprake bleek van verwisseling is hij weer vrijgelaten.

Truck
Eerder werd gemeld dat de Landgraafse trucker al was opgepakt. Volgens het parket in Luik is dat onjuist. De vrachtwagen van de verdachte is wel gevonden.

Lees ook: 'Gele Hesjes-activist struikelde vlak voor vrachtwagen'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen