Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 12:44

De politie heeft de Landgraafse trucker die wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant van de Gele Hesjes in Visé nog niet opgepakt.

Dat zegt het parket in Luik maandag. Volgens de Luikse officier van justitie is de man nog voortvluchtig. De politie is zondag bij zijn woning in Landgraaf geweest, maar hij was niet thuis. De politie is een zoektocht gestart.

Transportbedrijf
De man wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant van de Gele Hesjes. De leeftijd van de trucker is niet bekend. Hij zou bij een groot transportbedrijf in de buurt van Maastricht werken.

Verwisseling
Een 50-jarige activist van de Gele Hesjes is vrijdagavond om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen in Visé, vlak over de grens bij Eijsden. In eerste instantie werd een 56-jarige man uit Dongen opgepakt voor de dodelijke aanrijding. Toen er sprake bleek van verwisseling is hij weer vrijgelaten.

Truck
Eerder werd gemeld dat de Landgraafse trucker al was opgepakt. Volgens het parket in Luik is dat onjuist. De vrachtwagen van de verdachte is wel gevonden.

Lees ook: 'Gele Hesjes-activist struikelde vlak voor vrachtwagen'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen