Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 12:44

De politie heeft de Landgraafse trucker die wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant van de Gele Hesjes in Visé nog niet opgepakt.

Dat zegt het parket in Luik maandag. Volgens de Luikse officier van justitie is de man nog voortvluchtig. De politie is zondag bij zijn woning in Landgraaf geweest, maar hij was niet thuis. De politie is een zoektocht gestart.

Transportbedrijf
De man wordt verdacht van het doodrijden van een demonstrant van de Gele Hesjes. De leeftijd van de trucker is niet bekend. Hij zou bij een groot transportbedrijf in de buurt van Maastricht werken.

Verwisseling
Een 50-jarige activist van de Gele Hesjes is vrijdagavond om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen in Visé, vlak over de grens bij Eijsden. In eerste instantie werd een 56-jarige man uit Dongen opgepakt voor de dodelijke aanrijding. Toen er sprake bleek van verwisseling is hij weer vrijgelaten.

Truck
Eerder werd gemeld dat de Landgraafse trucker al was opgepakt. Volgens het parket in Luik is dat onjuist. De vrachtwagen van de verdachte is wel gevonden.

Lees ook: 'Gele Hesjes-activist struikelde vlak voor vrachtwagen'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen