Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanranding kinderen: 'Samenleving ongerust om veiligheid'

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 12:57

De aanranding van drie minderjarigen door een tbs'er in het centrum van Venray afgelopen zaterdag heeft volgens burgemeester Luc Winants een enorme impact op de slachtoffers, omgeving en inwoners van die stad.

"Het is verschrikkelijk voor de slachtoffers. De samenleving maakt zich ongerust om de veiligheid en er is een algemeen gevoel van walging", zegt de burgemeester van Venray woensdag op L1 Radio.

'Verhaal reconstrueren'
Winants is snel op de hoogte gebracht door de politie toen de tbs'er van De Rooyse Wissel, die op onbegeleid verlof was, in de boeien werd geslagen. Bij incidenten waarbij tbs'ers bijvoorbeeld te laat komen van hun verloven wordt Winants snel geïnformeerd, legt hij uit.

Lees ook: Tbs'er betast minderjarigen in Venray tijdens verlof

Voor nu is het belangrijk dat goed onderzocht moet worden wat er precies is gebeurd, stelt Winants. "Er loopt een onderzoek samen met justitie en politie. Ook zijn er gesprekken met de slachtoffers. We zullen er alles aan doen om het verhaal te reconstrueren."

'Deuk in vertrouwen'
Verandert dit iets voor het draagvlak voor de tbs-kliniek in de gemeente Venray? Volgens de burgervader is De Rooyse Wissel in Oostrum voortdurend in gesprek met de gemeenschap. "Het is een deuk in het vertrouwen. De veiligheid moet terugkeren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen