Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanranding kinderen: 'Samenleving ongerust om veiligheid'

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 12:57

De aanranding van drie minderjarigen door een tbs'er in het centrum van Venray afgelopen zaterdag heeft volgens burgemeester Luc Winants een enorme impact op de slachtoffers, omgeving en inwoners van die stad.

"Het is verschrikkelijk voor de slachtoffers. De samenleving maakt zich ongerust om de veiligheid en er is een algemeen gevoel van walging", zegt de burgemeester van Venray woensdag op L1 Radio.

'Verhaal reconstrueren'
Winants is snel op de hoogte gebracht door de politie toen de tbs'er van De Rooyse Wissel, die op onbegeleid verlof was, in de boeien werd geslagen. Bij incidenten waarbij tbs'ers bijvoorbeeld te laat komen van hun verloven wordt Winants snel geïnformeerd, legt hij uit.

Lees ook: Tbs'er betast minderjarigen in Venray tijdens verlof

Voor nu is het belangrijk dat goed onderzocht moet worden wat er precies is gebeurd, stelt Winants. "Er loopt een onderzoek samen met justitie en politie. Ook zijn er gesprekken met de slachtoffers. We zullen er alles aan doen om het verhaal te reconstrueren."

'Deuk in vertrouwen'
Verandert dit iets voor het draagvlak voor de tbs-kliniek in de gemeente Venray? Volgens de burgervader is De Rooyse Wissel in Oostrum voortdurend in gesprek met de gemeenschap. "Het is een deuk in het vertrouwen. De veiligheid moet terugkeren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen