Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak N271 alsnog op groen ondanks kritiek hulpdiensten

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 17:12

De Veiligheidsregio Limburg-Noord blijft bij haar positief advies over het plan van het provinciebestuur voor de N271 langs Gennep en Heijen.

Dat blijkt uit een brief van de Veiligheidsregio aan het provinciebestuur.

Groen licht
In de brief wordt opnieuw groen licht gegeven voor de provinciale variant. In die variant wordt de provinciale weg ingericht als een gedeeltelijk 2x2-baans en gedeeltelijk 2x1-baans weg. Ook komen er passeerstroken en een langere invoegstrook voor met name het vrachtverkeer.

'Echte' standpunt
Eind juni nam de
Veiligheidsregio al hetzelfde standpunt in, maar er laaide een discussie op nadat de politie, brandweer en ambulance in een gezamenlijke brief aan de provincie lieten weten dat de hulpverlening ernstig in gevaar komt als de N271 geen dubbele tweebaansweg blijft. Dat standpunt was opmerkelijk, omdat de hulpdiensten ook in de Veiligheidsregio zitten. Daarom wilde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts weten wat nu het ‘echte’ standpunt van de Veiligheidsregio is.

Hoofdlijnen
In de nieuwe brief van de Veiligheidsregio staat wel dat de zorg van de hulpdiensten ‘in hoofdlijnen’ wordt gedeeld en 2x2-baans het meest ideaal is voor de hulpdiensten. Ook de gemeente Gennep is voor een 2x2-baans weg. Tot nu toe wil de meerderheid van het Limburgs parlement dat ook, maar het beschikbare budget moet dan wel met minstens tien miljoen euro worden opgetrokken.

Gedeputeerde Geurts komt volgende maand met een definitief voorstel voor de herinrichting van de N271.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen