Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak N271 alsnog op groen ondanks kritiek hulpdiensten

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 17:12

De Veiligheidsregio Limburg-Noord blijft bij haar positief advies over het plan van het provinciebestuur voor de N271 langs Gennep en Heijen.

Dat blijkt uit een brief van de Veiligheidsregio aan het provinciebestuur.

Groen licht
In de brief wordt opnieuw groen licht gegeven voor de provinciale variant. In die variant wordt de provinciale weg ingericht als een gedeeltelijk 2x2-baans en gedeeltelijk 2x1-baans weg. Ook komen er passeerstroken en een langere invoegstrook voor met name het vrachtverkeer.

'Echte' standpunt
Eind juni nam de
Veiligheidsregio al hetzelfde standpunt in, maar er laaide een discussie op nadat de politie, brandweer en ambulance in een gezamenlijke brief aan de provincie lieten weten dat de hulpverlening ernstig in gevaar komt als de N271 geen dubbele tweebaansweg blijft. Dat standpunt was opmerkelijk, omdat de hulpdiensten ook in de Veiligheidsregio zitten. Daarom wilde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts weten wat nu het ‘echte’ standpunt van de Veiligheidsregio is.

Hoofdlijnen
In de nieuwe brief van de Veiligheidsregio staat wel dat de zorg van de hulpdiensten ‘in hoofdlijnen’ wordt gedeeld en 2x2-baans het meest ideaal is voor de hulpdiensten. Ook de gemeente Gennep is voor een 2x2-baans weg. Tot nu toe wil de meerderheid van het Limburgs parlement dat ook, maar het beschikbare budget moet dan wel met minstens tien miljoen euro worden opgetrokken.

Gedeputeerde Geurts komt volgende maand met een definitief voorstel voor de herinrichting van de N271.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen