Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanpak N271 alsnog op groen ondanks kritiek hulpdiensten

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 17:12

De Veiligheidsregio Limburg-Noord blijft bij haar positief advies over het plan van het provinciebestuur voor de N271 langs Gennep en Heijen.

Dat blijkt uit een brief van de Veiligheidsregio aan het provinciebestuur.

Groen licht
In de brief wordt opnieuw groen licht gegeven voor de provinciale variant. In die variant wordt de provinciale weg ingericht als een gedeeltelijk 2x2-baans en gedeeltelijk 2x1-baans weg. Ook komen er passeerstroken en een langere invoegstrook voor met name het vrachtverkeer.

'Echte' standpunt
Eind juni nam de
Veiligheidsregio al hetzelfde standpunt in, maar er laaide een discussie op nadat de politie, brandweer en ambulance in een gezamenlijke brief aan de provincie lieten weten dat de hulpverlening ernstig in gevaar komt als de N271 geen dubbele tweebaansweg blijft. Dat standpunt was opmerkelijk, omdat de hulpdiensten ook in de Veiligheidsregio zitten. Daarom wilde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts weten wat nu het ‘echte’ standpunt van de Veiligheidsregio is.

Hoofdlijnen
In de nieuwe brief van de Veiligheidsregio staat wel dat de zorg van de hulpdiensten ‘in hoofdlijnen’ wordt gedeeld en 2x2-baans het meest ideaal is voor de hulpdiensten. Ook de gemeente Gennep is voor een 2x2-baans weg. Tot nu toe wil de meerderheid van het Limburgs parlement dat ook, maar het beschikbare budget moet dan wel met minstens tien miljoen euro worden opgetrokken.

Gedeputeerde Geurts komt volgende maand met een definitief voorstel voor de herinrichting van de N271.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen