Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanpak N271 alsnog op groen ondanks kritiek hulpdiensten

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 17:12

De Veiligheidsregio Limburg-Noord blijft bij haar positief advies over het plan van het provinciebestuur voor de N271 langs Gennep en Heijen.

Dat blijkt uit een brief van de Veiligheidsregio aan het provinciebestuur.

Groen licht
In de brief wordt opnieuw groen licht gegeven voor de provinciale variant. In die variant wordt de provinciale weg ingericht als een gedeeltelijk 2x2-baans en gedeeltelijk 2x1-baans weg. Ook komen er passeerstroken en een langere invoegstrook voor met name het vrachtverkeer.

'Echte' standpunt
Eind juni nam de
Veiligheidsregio al hetzelfde standpunt in, maar er laaide een discussie op nadat de politie, brandweer en ambulance in een gezamenlijke brief aan de provincie lieten weten dat de hulpverlening ernstig in gevaar komt als de N271 geen dubbele tweebaansweg blijft. Dat standpunt was opmerkelijk, omdat de hulpdiensten ook in de Veiligheidsregio zitten. Daarom wilde PvdA-gedeputeerde Eric Geurts weten wat nu het ‘echte’ standpunt van de Veiligheidsregio is.

Hoofdlijnen
In de nieuwe brief van de Veiligheidsregio staat wel dat de zorg van de hulpdiensten ‘in hoofdlijnen’ wordt gedeeld en 2x2-baans het meest ideaal is voor de hulpdiensten. Ook de gemeente Gennep is voor een 2x2-baans weg. Tot nu toe wil de meerderheid van het Limburgs parlement dat ook, maar het beschikbare budget moet dan wel met minstens tien miljoen euro worden opgetrokken.

Gedeputeerde Geurts komt volgende maand met een definitief voorstel voor de herinrichting van de N271.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen